Konya'daki vakıf yurtları da depremzedelere açılsın

Konya'ya binlerce afetzede geldi. KYK yurtları, vatandaşa sıcak bir yuva olurken; TDV, TÜGVA, TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nda şu an depremzedelerin kalmadığı öğrenildi. AGD ise kapılarını ilk günden bu yana depremzedelere açtı  

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, resmi verilere göre 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. 10 ilde 13,5 milyon insanı olumsuz etkileyen deprem, insanları evsiz bıraktı. Yüz binlerce depremzede memleketini terk etmek zorunda kaldı. Depremzedelerin önemli bir kısmının öncelikli tercihi ise Konya oldu. Konya'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları depremzedelere açıldı. Bazı dernekler de kapılarını afetzedelere açtı. 

BAZI HAYIRSEVERLER DEPREMZEDELERE EV TUTTU

Bazı Konyalı hayırseverler, gelen depremzedelere ev tuttu ve gerekli ihtiyaçları karşıladı. Bazı afetzedeler de yakınlarının aracıyla Konya'da kendisi ev tuttu. Talebin fazla olmasından ötürü Konya'da ev fiyatları yükseldi. Bu durum büyük tepki çekti. Konya'da kiralık konut sıkıntısının yaşanması, KYK yurtlarının doluluğa ulaşması sonrasında gözler vakıf yurtlarına çevrildi. Vatandaş, vakıf yurtlarının da hizmete açılmasını istiyor.  

KYK YURTLARI HİZMET VERİYOR 

Türkiye'de en fazla KYK yurdunun bulunduğu iller arasında Konya yer alıyor. Şehirde 1 erkek, 1 kız yurdu hariç, bütün yurtlar depremzedelerin hizmetine açıldı. Konya'da 23 KYK yurdunda kalan depremzede sayısı 16 bin 500'e ulaştı. Bu yurtlarda, depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor. Depremzedeler, bakım ve rahatlarının iyi olduğunu söylüyor.  

TDV, TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR VAKFI'NDA DEPREMZEDE KALMIYOR

Konya'ya Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere, diğer illerden gelen depremzede sayısı artarken, kamu yararına hizmet veren vakıfların ve derneklerin kapılarını açıp açmadığı da merak edilen konuların başında geldi. Edinilen bilgilere göre İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi'nin yurtları, ilk süreçte depremzedelerin kullanımına açıldı. Daha sonra yurtlara alım durduruldu. Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Türkiye Gençlik ve Eğitime hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile Ensar Vakfı'nda şu an depremzedelerin kalmadığı öğrenildi. Bu yurtlara yönlendirmenin ise AFAD tarafından yapıldığı biliniyor. 

AGD İLK GÜNDEN BU YANA KONUK EDİYOR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya'daki 3 yurdunu ilk günden bu yana depremzedelerin hizmetine açtı. Yaklaşık 500 depremzedenin yurtlarda ücretsiz kaldığı öğrenildi. Deprem bölgesinde de yaraların sarılması adına önemli hizmetlere imza atan AGD'nin Konya'da da afetzedelere kapılarını açması, vatandaşlar tarafından takdir edildi. 

HABER MERKEZİ
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri