"Konya'daki tüm okullarda önlemler alındı"

Konya'daki okullarda gerekli tüm önlemlerin alındığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük “Biz, üzerimize düşeni yaptık” dedi

2020-2021 yılı eğitim-öğretim dönemi başladı. Korona virüs vaka sayısındaki artışın devamı ile birlikte dersler uzaktan eğitimle yapılıyor. Korona ile mücadelenin sekteye uğramaması adına uzaktan eğitim sürecinin de bir süre daha devam edeceği öngörülüyor. Velilerin gönüllülük esasına göre de 21 Eylül Pazartesi günü okullarda ana sınıfı ve 1. sınıflar için yüz yüze eğitime geçilecek. Bazı veliler, yüz yüze eğitime sıcak bakarken bazı velilerin de endişesinin devam ettiği görülüyor.

MERKEZ VE İLÇELERDEKİ TÜM OKULLARDA TEDBİRLER ALINDI

Süreç ile ilgili Merhaba Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda gereken tedbir ve önlemlerin alındığına dikkat çekti. Hijyen ve mesafenin sağlanması adına adımların eksiksiz atıldığına vurgu yapan Büyük, maske takma hassasiyeti noktasında da çalışmaların sürdüğünü belirtti. Okul yöneticileri ve öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olduklarını ve sürecin kusursuz yönetilmesi adına da istişarelerde bulunduklarını aktaran Büyük, “Eğitimciler olarak bu sürecin sorunsuz yürütülmesi adına Konya'da gerekli tüm önlemleri aldık” dedi.

249 NOKTA EBA DESTEK NOKTASI OLARAK BELİRLENDİ

Şuan Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da uzaktan eğitimin devam ettiğini hatırlatan Büyük, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dönem yeni bir uygulama hayata geçirildi. En ücra noktaya dahil olmak üzere çoğu yere EBA Destek Noktası açtık. Her öğrencimizin imkânı aynı olmayabilir. İnterneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz de var. Onların da uzaktan eğitimi eksiksiz alma hakları var. Bu sebeple Konya'da 249 EBA Destek Noktası açtık. Önümüzdeki haftlarda hedefimiz bu sayıyı 490'a çıkarmak. Bu uygulama geçtiğimiz günlerde başlatıldı. Eğitimini bu noktalarda sürdüren öğrencilerimiz var.”

KONYA OLARAK YENİ DÖNEME HAZIRIZ

21 Eylül'de velilerin isteğine bağlı olarak anaokulu ve 1. sınıfların yüz yüze eğitiminin başlayacağını söyleyen Büyük, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Yüz yüze eğitim için velilerin gönüllülüğü esas alınacak. Bizim temel isteğimiz eğitimin yüz yüze yapılması. Zaten bunun için de çalışıyoruz ama bir de virüs belası gerçeği var. Zorunlu olarak uzaktan eğitim yapıyoruz. Biz, kendi üzerimize düşeni yaptık. Okullarımızın idarecileri ve öğretmenlerimiz de gerekli tüm adımları atmaya devam ediyor. Konya olarak yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırız.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri