Konya’daki traktörlü çiftçi eyleminin sebebi belli oldu! Şaşırtan ayrıntı

Türkiye genelinde olduğu gibi tarımsal üretimin başkenti Konya’da da çiftçiler zorlu günlerden geçiyor. Konya’nın ilçelerinden biri olan Yunak’ta bugün çiftçiler eylem yaptı. Eylemi kimse beklemezken, eylemin gerekçesi ise şaşırttı

Bugünlerde Türkiye’nin birçok ilinden eylem haberleri geliyor. Çiftçiler, son olarak Konya’da bir eyleme imza attı. Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Saray Kasabası'ndaki çiftçiler, artan maliyetleri ve bölgedeki trafik kazalarına önlem alınmamasını protesto etti. Çiftçiler, traktörüyle korna çalarak eylem gerçekleştirdi.

ÇOK SAYIDA ÇİFTÇİ EYLEME KATILDI!

Çiftçiler, “Artık uyandık, çiftçi eski çifti değil” açıklamalarında bulundu. Ayrıca sorunlarının çözümü için de acil çözüm talebinde bulundular. Eyleme ilçeden ve çevre köylerden çok sayıda çiftçinin katıldığı da gözlerden kaçmadı.

BEKTAŞ: ÇİFTÇİYİ BU HALE DÜŞÜRDÜLER!

Çiftçilerin eylemine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş da destek verdi. Protesto alanında açıklamalarda bulunan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, “Çiftçinin ürünü para etmiyor. Az önce bir abimiz dedi ki ‘ben dedi buraya traktörümle gelemedim mazotum yok.’ Çiftçiyi bu duruma düşürdüler. Yapılan bir eylemde traktörler yarı yolda kalmış. Neden? Eylem yapacağı noktaya kadar gidememiş mazot yoktu. Şimdi bu maliyetleri görüyorsun. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Bunu görüyorsun. Sen bunlarla ilgili bir pazar açmıyorsun alan açmıyorsun. Su, en büyük problemimiz suya da çözüm bulmuyorlar. Az önce yurttaşlarımızdan birisi Mavi Tünel projesinden bahsetti büyük bir aldatmaca. Konya'nın tarımsal su ihtiyacının onda birini bile karşılamayan bir proje. Hala insanlar kuyu sulaması yapmaya devam ediyor kuyu sulaması yaparken de diyor ki kimi ruhsatlı suyu kimi kaçak kuyu. Bundan fırsattan istifade sana pahalı elektrik satayım. Bir hükümet zor durumunda elektriği pahalı satar mı? Kimin ne ekeceğini neyi ekeceği ne zaman ekeceği ne miktarda ekeceği ve kime satacağı belli olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Bu kadar rastgele bu kadar bu kadar sıradan bir devlet aklı olamaz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri