Konya'daki taşeron işçiler: 3 bin 425 TL teklifi doğru değil

Önceki gün “İşçilere 3 bin 425 TL teklif edildi” haberine işçiler tarafından yalanlama geldi. İşçiler, “Sadece laf kalabalığı yapılıyor, bu söylemler doğru değil” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili sendika arasında görüşülen, çeşitli iddiaların ortaya atılmasına sebebiyet veren ve tartışmalara neden olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşanmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, belediyenin işçilere teklif ettiği en düşük ücreti ilk kez paylaşmıştı. Bilgiç, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Bugün Ankara ve Adana’da en düşük ücret 3.100’ü alkışlayanlar, geçen hafta Konya’da en düşük 3.425 olan teklife az diyordu.” Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyesinde en düşük işçi ücretinin ise 3 bin 100 TL olması kararlaştırılmıştı.

13 BİN BELEDİYE ÇALIŞANI PROVOKATÖRDÜR!

Haklarını aramak ve seslerini duyurmak için sosyal medya üzerinde grup kuran işçiler, Bilgiç'in yaptığı açıklamanın doğruyu yansıtmadığını iddia etti. İşçiler, “Son günlerde 'Belediye Taşeronları' sayfası olarak bir takım haber kanallarınca 'Provokatör' olarak lanse edilmekteyiz, şunu belirtmeliyiz ki; hak ve adalet aramak provoketörlükse biz 13 bin belediye çalışanı Büyükşehir, Selçuklu, Karatay,Meram personeli olarak provokatörüz” dedi.

ÇALIŞANA YÜZDE 65 ZAM YAPILDIYSA KABULÜMÜZDÜR

“Büyükşehir belediye personeline ait maaş bordrosunda detayları göreceksiniz. İşcimizin günlük brüt ücreti 102,2 TL aylık ise 3 bin 60 TL etmektedir. Bunu net ücrete çevirdiğimizde, Aralık ayı için net 2057 TL + AGİ + Yemek ve yakacak yardımı eklediğimizde 2 bin 400 TL etmektedir. Net maaşı 2057 TL olan bir personele yüzde 65 artı zam yapıldığında, net maaşı iddia edildiği gibi 3425 TL ye tekabul etmektedir. Şimdi belediye yetkililerine soruyorum. Çalışana yüzde 65 zam mı yapıldı? Eğer öyle ise kabulümüzdür.”

BAŞKAN ALTAY “SİZE FAZLA ÜCRET VERECEĞİZ” DEMİŞTİ

İşin aslının 3 bin 425 TL olmadığını da son olarak paylaşımında ifade eden işçiler, “Laf kalabalığı yapılarak, delil ve belge sunmadan 3425 TL'ye çocuk, yemek, yakacak, yol,tediye, yardımları dahil edilerek zam yaptık diye lanse edilmesi doğru değildir. Adı geçen diğer muhalefet parti belediyeleri işcinin hakkını vermiş, zammı taban fiyata net uygulamıştır. Bize ise taban ücrete yüzde 6 zam teklif edilmiş, seyyanen zamdan, yemek,yakacak çocuk yardımı çıkardığımızda ise ortalama 250 TL yapmaktadır. Sayın başkanımız ilk yılında Mevlana Kültür Merkezinde bir konuşma yapmıştı. 'Yeni personel alma planımız yok, siz iki kişilik çalışın, azimle çalışın, yeni personele vereceğimiz ücreti size verelim' demişti. Biz, sözümüzü tutuyoruz sıra sizde” şeklinde konuştu.

Merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri