Konya'daki tarihi mahallede 1 fincan kahve 150 lira oldu! Vatandaş fiyatlara isyan etti

Konya’da birçok işletme, çayı, kahveyi, diğer yiyecek ve içecekleri piyasaya göre ‘girdi maliyetlerindeki artışı’ gerekçe göstererek, çok pahalıya satıyor. Kentte bir bardak çayı 25-30 TL’ye, bir fincan kahveyi 150 TL'ye satan işletmeler bile bulunuyor.

Konya’da vatandaşlar artık eskisi gibi ailesiyle veya misafirleriyle birlikte dışarıda bir şeyler yiyip içemiyor. Hayat pahalılığı altında ezilen Konyalılar fahiş fiyata satış yapan esnaflara tepki gösteriyor. Özellikle şehirdeki turistik bölgelerde kahvaltı ve yemek menüleri başta olmak üzere; içecek grubu ürünler de yüksek fiyatlara satılıyor.

ARTIK KİMSE ESKİSİ GİBİ SİLLE’YE GİTMİYOR

Konya denince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Sille‘de bir bardak çayın ortalama 25 TL’den, bir fincan kahve 150 TL’den satışa sunulması Konyalıları, yerli ve yabancı turistleri çok kızdırıyor. Sille‘de özellikle sabah ve öğle vakitlerinde artık eskisi gibi yoğunluk oluşmuyor. Vatandaşlar Sille’deki bazı esnafların yüksek fiyata menü ve ürün hizmeti verdiğini söyleyerek, bu duruma tepki gösteriyor. Konyalılar, “Artık eskisi gibi Sille‘ye gitmiyoruz. Sille, artık çok pahalı bir yer oldu” diyor.

HEM ŞAŞKINLIK YAŞANIYOR HEM DE MAĞDURİYET!

Sille‘de insan yoğunluğunun her geçen gün daha da azalması dikkatlerden kaçmıyor. Sille‘de daha çok akşam saatlerinde ‘serinlemek isteyenler, veya misafirlerini Siile’de gezdirmek isteyenler tarafından bir hareketlilik oluşturuluyor. Ayrıca şehir dışından gelen misafirlerini Sille‘de ağırlayanlar, yüksek fiyat politikası karşısında hem şaşkınlık hem de mağduriyet yaşadığını söylüyor. Konyalılar, “El insaf bir bardak çay 25-30 lira olur mu? Bunları kim denetleyecek” diyerek, yetkililere çağrıda bulunuyor.

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ DERTLİ!

Esnaflar ise girdi maliyetlerinin yükseldiğini, kiralarının arttığını, işçi maliyetlerinin artışa geçtiğini dile getirerek, işletmelerini ayakta tutmanın mücadelesini verdiğini ifade ediyor. Birçok Sille esnafı, piyasa şartlarına ve diğer turistik bölgelere kıyasla daha da uyguna satış yaptığını ileri sürüyor. Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, alım gücünün düşmesi hem esnafları hem de vatandaşları mağdur ederek, farklı kesimleri karşı karşıya getiriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri