Konya’daki seminere Karaca da katılacak

Konya yazılı basını ve internet haber sitelerinin reklam servislerinin çalışanlarına yönelik, “Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi” projesi kapsamında, 19-21 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen eğitim seminerinin sertifika törenine katılacak

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliği ile Konya yazılı basını ve internet haber sitelerinin reklam servislerinin çalışanlarına yönelik, “Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi” projesi kapsamında, 19-21 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen eğitim seminerinin sertifika törenine katılacak. Programda, sektör temsilcileri ile yerel yazılı basının yapısal ve dijital dönüşüm süreci de istişare edilecek. BİK, basın işletmelerinin ekonomik girdilerinde önemli rol üstlenen reklam servisi çalışanlarının mesleki tecrübelerinin artırılması ve hizmet kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla Konya medyasında reklamcılığın geliştirilmesi hedefiyle eğitim semineri düzenliyor.

Konya merkez ve ilçelerinde yayınlanan 41 gazete ile bu gazetelere ait internet haber sitelerinde çalışanların katılımıyla Bayır Diamond Hotel & Convention Center’da 19 Aralık 2017 Salı günü başlayan eğitim semineri bugün (21 Aralık 2017 Perşembe) sona erecek. Kursiyerlere sertifikalarını takdim etmek üzere Konya’ya gelecek BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, tören öncesinde basın sektörünün temsilcileriyle saat 12.00’de başlayacak programda buluşacak. BİK’in sektörün yapısal ve dijital dönüşüm sürecine yönelik yürüttüğü çalışmalar ile Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde gerçekleştirilen yeni düzenlemelere ilişkin ayrıntılı bilgiler verilecek. Sektör temsilcilerinin görüşlerinin not edileceği ve gelen soruların yanıtlandırılacağı toplantıda, ayrıca internet haber sitelerinin iyileştirilmesi ve dijital reklam piyasasına entegrasyonu konuları da ele alınacak. BİK Genel Müdürü Karaca, düzenlenecek programa ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Düzenlenen eğitim semineri ile özellikle gazetelerimizin reklam servislerinde görev yapan arkadaşlarımızla tecrübe paylaşımında bulunmuş olduk. Konya’mızın reklam potansiyelinin ortaya çıkarılması, basın işletmeleri ile ticari kuruluşlar arasında iletişimin artırılması, böylece gelirlerin yükseltilmesi yönüyle de bu çalışmayı anlamlı buluyorum. Konya basınımızı hem sertifika törenine hem de gerçekleştireceğimiz istişare toplantısına davet ediyorum” dedi. Yerel Medyada Reklamcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamındaki ilk eğitim semineri, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile Çankırı, Kastamonu, Sinop illerinde yayınlanan yerel gazeteler ve bu gazetelere ait internet haber sitelerinin çalışanlarına yönelik 13-16 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri