Konya'daki restoran deprem bölgesinde 8 bin etliekmek dağıttı

Adana Çevreyolu'nda hizmet veren Deveci Restaurant ve Etliekmek, anlamlı bir çalışmaya imza atarak, depremin yıktığı Adıyaman'a yardım götürdü. Deveci Restaurant işletme sahibi Nurettin Deveci, depremzedelere yaklaşık 8 bin etliekmek dağıttıklarını söyled

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yıkıcı etksi fazla oldu. Evlerini kaybeden depremzedeler, yaşamını çok zor şartlar altında devam ettirmeyi sürdürüyor. Devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, birçok STK, vakıf, dernek de deprem bölgelerine yardım götürüyor. Bunun yanı sıra, yaraların sarılması adına bireysel olarak da bölgeye yardımlar iletiliyor.  Deveci Restaurant ve Etliekmek işletme sahibi Nurettin Deveci de deprem bölgesi Adıyaman'a bireysel yardım götürdü. 

BİZ SICAK YATAĞIMIZDA BU DURUMDA YATAMAZDIK

Deveci Restaurant ve Etliekmek işletme sahibi Nurettin Deveci, “Biz sıcak yatağımızda yatarken, oradaki insanların zor durumda olması bir insan olarak bizim için zor” dedi. Esnaf arkadaşlarıyla istişareler yaptıklarını dile getiren Deveci, “Bölge insanının şu süreçte en çok sıcak yemeğe ihtiyacının olduğunu biliyorduk. Deprem bölgesine yardım götürme düşüncemi, esnaf arkadaşlarımıza ve dostlarımıza ilettik. Allah, razı olsun. Hepsi de destek oldu. Hazırlığa başladık ve yola koyulduk. Adıyaman'a gittik” şeklinde konuştu.

ADIYAMAN'DA GÜNLÜK 850-1000 ADET ETLİEKMEK DAĞITTILAR

Adıyaman'ın hemen hemen bütün köylerine ulaştıklarını belirten Deveci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erzak götürdük. Sebze, battaniye, soba ve çadır götürdük. İşyerimizin aracıyla deprem bölgesine gitmiştik. Üzerinde etliekmek yazıyor. Herkes bize etliekmek sordu. 'Etliekmek mi dağıtıyorsunuz' dediler. İlgi olduğunu gördük. Çocuklar da sordu bize etliekmeği. Restaurantımızı aradık. Ustalarımıza etliekmek yapıp, göndermelerini rica ettik. Yapıp, Adıyaman'a gönderdiler. Günlük 850 ile bin adet arasında etliekmek dağıttık. Allah, hayrımızı kabul eder inşallah.” 

SAİT ÇELİK 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri