Konya'daki oteller altın çağını yaşıyor

5. İslami Dayanışma Oyunları, şehrin ekonomisine de ciddi katkı sağladı. Oteller günler öncesinden doldu. Otel yöneticileri ve işletmecileri, “Oteller, 17 yıl sonra ilk kez altın çağını yaşadı” dedi

Konya'daki 5. İslami Dayanışma Oyunları, sürüyor. Organizasyonla birlikte şehirdeki hareketlilik de arttı. Esnafın yüzü güldü, oteller günler öncesinden tam doluluğa ulaştı. İslami Dayanışma Oyunları, Konya'nın tanıtımına ciddi katkı sağlarken, şehrin ekonomisine de cansuyu oldu. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen misafirler ise Konya'yı çok sevdi.

OTELLER MİSAFİRHANELER YURTLAR AĞZINA KADAR DOLU

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın şehrin tanıtımına ciddi katkı sağladığını dile getirdi. Reklam anlamında da Konya'nın imajının arttığına dikkat çeken Karahan, “10 bin sporcu şehre geldi. Farklı farklı ülkelerden gazeteciler geldi. Devlet başkanları geldi. Bundan daha iyi bir tanıtım olur mu?” dedi. “Keşke her sene böyle organizasyonlar yapılsa Konya'da” diyen Karahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya'da küçük büyük bütün oteller doldu. Kamu kurumlarının misafirhaneleri doldu. Yurtlar ağzına kadar doldu. 2022 yılı için Konya adına bu çok kıymetli bir gelişme. Şehrin kazanımı çok fazla oldu. Kıymetini bilmek lazım. Sadece oteller yararlanmadı şehirdeki hareketlilikten. Hediyelik eşya satıcıları, restoranlar, AVM'ler, marketler herkes faydalandı bu hareketlilikten.”

OTELCİLİK 17 YIL SONRA KONYA'DA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Turizm İşletmecisi Mehmet Han Çopur, Konya'daki otelciliğin 2022 yılında altın çağını yaşadığını söyledi. Çopur “Konya’da otelcilik, 2005 yılından bu güne dek, tam 17 yıl sonra bugün yine altın yılını yaşıyor. 2005 yılındaki NATO tatbikatından sonra doluluk ve fiyatlar anlamında gerçekten altın yıl ” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

ŞEHİRDE SON 1 HAFTADA HAYAT DEĞİŞTİ

Araf ve Think Otel İşletme Sahibi Ömer Sunar, otellerdeki doluluk oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Sunar, Konya'nın potansiyelinin olduğunu, bu tarz organizasyonların şehirde daha fazla yapılması gerektiğini vurguladı. Sunar, “52 haftanın her birinde bir organizasyon olmalı. 40'ı boş. Konya, her yönüyle potansiyeli olan bir şehir” diye konuştu. Sunar, ayrıca şunları kaydetti: “Çeşitli organizasyonlar olurken, ilgili kurumlar arasında da işbirliklerinin artması gerekir. Daha iyi organize olmak şart. Otel işletmecileri pandemi sürecinde zorlu günlerden geçmişti. 5. İslami Dayanışma Oyunları, şehre çok iyi geldi. Oteller, turizmciler, esnaflarımız için çok iyi oldu. Son 1 haftada şehirde hayat değişti. İşletmecilerin morali yükseldi.” Konya'nın ev sahipliğinde 18 Ağustos'a kadar sürecek oyunlarda, 56 ülkeden 4 binden fazla sporcu 24 farklı branşta madalya için ter dökecek. Organizasyonda toplam 355 madalya sahibini bulacak.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri