Konya'daki organize sanayi 1 milyon metrekare genişletilecek

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Tutal ve Atalay, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret etti.

Tutal, ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Seydişehir Organize Sanayi Bölgemizin ikinci etabı 2014 yılında Güneş Enerji Santrali kurulumu için tahsisleri yapılmış Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı OSB’lere GES kurulamayacağını bildirmesinden dolayı yapılan tahsisler iptal edilmiştir. GES şirketleri tarafında açılan davalar sonuçlanmadığı için tahsis yapılamamaktadır. Bundan dolayı mahkeme süreci devam etmesi nedeni ile Organize Sanayi Bölgemizin ikinci etabını kullanamıyoruz. Bölgemize gelerek yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı da bu nedenle bekletmek zorunda kalıyoruz. Biz de bu nedenle OSB’nin genişletme çalışmalarını başlatarak kuzeybatı yönünde Kavak Mahallemize doğru olan alanımızın 1 milyon metrekarelik bölümünün kullanılması konusunda hazırlamış olduğumuz çalışmalarımızı Bakanlığımıza ve Genel Müdürümüze sunduk. OSB’mizin genişletilmesi kararı alındı. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağız. Şehrimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun. Seydişehir’in ekonomik anlamda kalkınması ve istihdam noktasında gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri