Konya'daki o firmanın sucuğunda sakatat çıktı! İsim değiştirip 3 yıldır satıyorlarmış!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı kontrol sonrası taklit ve tağşiş yapılan gıdaların listesini paylaştı. O listede Konya'dan da birkaç firma yer aldı.

2021-2022 yıllarında da adı buna benzer listede yer alan firma, yine şaşırtmadı. Et ve et ürünleri grubu ürününde hile tespit edilen bu firma, 2024'te de listenin başında geldi. Miskon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adı altında faaliyet gösteren firma, 2021 yılında da gündeme gelmiş, bu firmanın ürettiği dana acılı sucukta sakatat (baş eti) tespit edilmişti. Aynı firmanın farklı isimlerle ürettiği sucuklarda 2022 yılında da mekanik ayrılmış, kanatlı eti tespit edilmişti. Miskon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adı altında faaliyet gösteren bu firmanın gelinen süreç içinde sadece sucuklarının marka ismi değişti ancak hileli ürün oyunu devam etti.

(Firma şaşırtmadı bu yıl da listede!)

SUCUĞUN İÇİNDEN BAŞ ETİ ÇIKTI!

03.10. 2024 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan listede yine aynı firmanın ismi yer aldı. Firmanın 'Yıldız' markalı ısıl işlem görmüş dana sucuğunun hileli olduğu görülürken uygunsuzluk tespit edildi. Bu sucuğun içinde sakatat (baş eti) tespit edildi. Konya Karatay'da üretimi yapılan sucuğun 13.06.2023 parti/seri numaralı ürünlerde tespit edilen uygunsuzluk ifşa edildi.

(Son 3 yıldır bu firmanın ismi hep listede!)

3 YILDIR LİSTEDE İSMİ VAR AMA ÜRETİME DEVAM EDİYOR!

3 yıldır aynı firma adı altında ancak farklı markalarla satış gerçekleştiren ve her sene de isminin sürekli taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesinde yer almasına rağmen, firmanın hala nasıl ürün üretip, nasıl satabiliyor olması da Konyalıların merak ettiği konular arasında yer aldı.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri