Konya'daki o belediyeler AK Parti'ye mi geçiyor? İşte son açıklama

AK Parti'ye geçen Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu'nun transferi sonrası ilk kez Merhaba Gazetesi'ne konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Gelmek isteyene kapımız açık. Yeter ki partimizin ilkelerine sahip olsunlar” dedi

31 Mart yerel seçiminin üzerinden 5 ay geçti. Türkiye'de seçildiği partiden en ilk istifa eden belediye başkanı ise Konya'dan oldu. Yeniden Refah Partisi (YRP) amblemiyle geçime giren, seçimi kazandıktan sadece 25 gün sonra istifasını duyuran Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, AK Parti'nin başkent Ankara'da 23'üncü kuruluş yılının kutlandığı programda AK Parti'ye geçti. Bu transferin ardından Konyalılar tarafından farklı siyasi parti çatısı altında seçime girmiş ve seçimi kazanmış diğer belediye başkanlarının AK Parti'ye geçip geçmeyeceği ise merak konusu oldu.

BAŞKAN ANGI'DAN FATİH ERBAKAN'A YANIT: ÇABUK UNUTTULAR!

Ankara'daki program sonrası AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilk kez Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Angı, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın “Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir” ifadelerine de yanıt verdi. Angı, “Bunlar seçim sürecini çabuk unuttular” dedi.

KİMSEYE ŞANTAJ YOK: GÖNÜLLERİ BURADA

Yeniden Refah Partisi'nin seçimde aday gösterdiği profillerin incelenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Angı, “Kimleri aday gösterdiler? Ya AK Parti'de görev yapmış isimleri ya da AK Parti'den aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişleri aday yaptılar” dedi. “Kendi yetiştirdikleri hangi ismi aday yaptılar” diyen Angı, daha sonra şunları kaydetti: “Kimseye şantaj yapıldığı falan yok. Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu Bey, seçildikten çok kısa bir süre sonra partisinden ayrıldı. Seçim çalışmaları sürecinde aday gösterildiği partiden destek görmediğini kendisi de ifade etmiştir. Biz, hiçbir belediye başkanına hizmet ederken 'AK Partilisin veya değilsin' demeyiz. İnsanların gönlü AK Parti'de olduğu için partimize geliyorlar.”

YETER Kİ İLKELERİMİZE SAHİP OLSUNLAR

“Konya'da başka belediye başkanlarından AK Parti'ye katılım olacak mı, olursa tutumunuz ne olur” sorusunu da yanıtlayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bizim kapımız, AK Parti'ye gelmek isteyenlere açık. Yeter ki partimizin ilkelerine sahip olsunlar. Hizmet eksenli olsunlar. Gelen talepler değerlendirilir, genel merkezimiz de kararını verir ona göre yol yürünür.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri