Konya'daki meşhur özel hastane el mi değiştirdi? Son durum netleşti

Konya'nın en meşhur özel hastanelerinden birisi olan Özel Kızılay Hastanesi el mi değiştirdi? Bir süredir konuya ilişkin iddialar gündeme gelirken son durum netleşti.

Kızılay Sağlık Grubu’nun işlettiği, aralarında Konya'nın da olduğu dört hastane ve iki tıp merkezinin uzun süreliğine kiralanması söylemleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre kiralamadan 2 hafta önce vazgeçildi.

Geçtiğimiz haziran ayında aralarında Konya'nın da yer aldığı Kızılay Sağlık Grubu’nun işlettiği 4 hastane ve 2 tıp merkezinin uzun süreliğine kiralanacağı meselesi gündeme geldi. Türk Kızılay, Kızılay Sağlık Grubu’nca İstanbul, Konya ve Kayseri’de işletilen dört hastaneyle Altıntepe ve Bakırköy’deki tıp merkezlerinin uzun süreliğine kiralanmasına karar verildiği iddia edilmişti. Hastane ve tıp merkezleri kiralansa da ruhsatların Kızılay’da kalacağı belirtilmişti. 'Kiralama söylemleri' netlik kazandı.

'KİRALAMA' MESELESİ KONYALILARI RAHATSIZ ETMİŞTİ!

Konya'daki Kızılay Hastanesi, ilk olarak 2006 yılında hizmete başladı. Toplamda 9 bin 631 metrekare kapalı alana sahip olan, 55 yatak kapasiteli Konya Kızılay Hastanesi, 18 yıldır 33 doktoruyla tam 19 farklı branşta Konyalılar’a hizmet vermeye devam ediyor. Hastanin kiralanacağı söylemleri, gerek hastane çalışanlarını gerekse de bu hastaneyi tercih eden Konyalıları rahatsız etmişti.

KARAR 2 HAFTA ÖNCE ALINDI

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Konya Kızılay Hastanesi'nin 'kiralama işlemi' düşüncesinden vazgeçildi. Kararın ise 2 hafta önce alındığı öğrenildi. Eski işleyişin aynen devam edeceği belirtildi.

'İŞLEYİŞ DEVAM EDECEK, KİRALAMA YOK'

Kızılay Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'nin sorusunu yanıtladı. Başkan Üzülmez, “Kiralama meselesi düşünce olarak gelmişti ancak eski işleyiş devam edecek. Kiralama yok” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri