Konya'daki meşhur lokantada 3 kişi 145 liraya karnını doyuruyor

Konya'da 68 yıldır hizmet veren Kurucu Kazımağa, lezzetinin yanı sıra, hesaplı olmasıyla da dikkat çekiyor. Önceki gün kuru fasulye yemeye giden bir grup, 3 tabak kuruya ve ortaya istedikleri bir pilava, toplamda 145 lira verdiklerini söyledi

Hayat pahalılığından ötürü bir restoran veya lokantada yemek yemek hayal oldu. Konyalılar, eskisi gibi dışarıda ailesi, arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyemiyor. Girdi maliyetlerindeki artışlardan dolayı birçok ürün çok pahalıya satılıyor. Konya'nın köklü ve bilinir bazı esnafları ise müşterilerine olan bağlılık gerekçesiyle fiyatları olabildiğince düşük tutmaya çalışıyor. Bu işletmelerden biri de 68 yıllık Kurucu Kazımağa oluyor. 1955 yılından bu yana Konyalılara hizmet veren, şehrin meşhur esnaf lokantalarından olan Kazımağa'da bir tabak kuru fasulye 40 liraya satılıyor. Bu işletmede fasulye, tabağın ağzına kadar dolduruluyor. Yine Kazımağa'nın önünde özellikle öğle vakitlerinde uzun kuyruklar oluyor.

YILLARDIR AYNI LEZZET, PİYASAYA GÖRE DAHA HESAPLI

Konya'nın en uğrak lezzet noktalarından biri Kurucu Kazımağa oluyor. Araboğlu Makası'nda yıllardır Konyalılara kavurma, fasulye, pilav satan Kazımağa, lezzeti kadar ucuzluğuyla da tanınıyor. Vatandaşlar, Kazımağa'da kuru fasulye, pilav ve kavurma yemek için soğuk havalarda dakikalarca sıra bekliyor. Birçok vatandaş, Kazımağa'da yediği kuru fasulyenin lezzetini hiçbir yerde bulamadığını söylüyor. Havaların soğumasıyla birlikte Kurucu Kazımağa'nın iş yükü artıyor. Özellikle öğle vakti dükkân çok kalabalık oluyor. İşçiler, memurlar haftada bir Kazımağa'ya gidiyor. Kurucu Kazımağa'nın 68 yıldır aynı lezzetle yemek satışı yapması ve piyasaya göre daha hesaplı olması vatandaşı Kazımağa'ya çekiyor.

KURU PİLAVDAN VAZGEÇİLMİYOR

Konya'nın 68 yıllık lezzeti Kurucu Kazımağa'da bir tabak fasulye, 40 liraya satılıyor. Tabak göze hitap ettiği kadar, damaklarda da lezzetini bırakıyor. Yine Kazımağa'da bir tabak pilav, 25 TL'den, sütlaç 30 liradan satışa sunuluyor. Gerek fasulye gerekse de pilav, çok doyurucu oluyor. Kavurmanın tabağı ise 190 lira. Bu yemeklerin yanında acı biber, soğan ve ekmek de ücretsiz veriliyor. Önceki gün Kurucu Kazımağa'ya giden bir grup, Kazımağa'nın tabaklarının hem dolu hem de fiyatının çok ucuz olduğunu, çektiği fotoğrafla gösterdi. Bu grup, 3 kuru fasulye ve ortaya bir pilav söyledi. Masanın yemek ücreti toplam 145 lira oldu. Soğuk havada özellikle Kurucu Kazımağa'da kuru fasulye yemenin ayrı bir lezzeti olduğunu söyleyen bu grup, “Gerçekten şaka gibi. Tabaklar, ağzına kadar dolu. 3 tabak fasulye ortaya bir de pilav söyledik. Çıtır ekmek geldi. Acı turşu biber ve soğan getirildi. 3 kişi bu menüye toplamda 145 lira verdik. Bugün Konya'da ayran hariç en ucuz tavuk döner 35-40 lira. Kazımağa hem çok hesaplı hem de çok lezzetli. Bütçeye de uygun” dedi.

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri