Konya'daki meşhur Go-Kart pisti 30 yıllığına kiraya verilecek!

Konya’nın Meram ilçesindeki eski go-kart pisti olarak kullanılan, alan 30 yıllığına kiraya verilecek.

Meram’ın Yaka Caddesi üzerinde, geçmişte go-kart pisti olarak kullanılan, ancak uzun süredir atıl durumda olan alan, yeni bir ihale ile ticari faaliyete kazandırılmak üzere kiralanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğu belirtilen alan için “Yapım veya Onarım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama” başlıklı bir ihale duyurusu yayınlandı.

İHALE 11 KASIM’DA DÜZENLENECEK

İhale duyurusunda, Meram’ın Alavardı Mahallesi’nde bulunan ve toplam 6.726 metrekare olan bu taşınmazın kiralanması için ihale tarihinin 11 Kasım 2024 olduğu açıklandı. Konya365.com'da yer alan habere göre, ihalenin kapalı teklif usulüyle Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde düzenleneceği belirtildi. İlk olarak 26 Ağustos 2024’te alınan kararla başlatılan bu süreç, uzun süreli kullanım için kiralanması amaçlanan alanı ticari işletmelerin ilgisine sunuyor.

BU ALANIN KİRASI 124 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Kira bedeli ve koşulları ise detaylı şekilde ilanda yer aldı. 124.112.439,00 TL olarak belirlenen toplam maliyet, yapım süreci ve yıllık kira bedelini kapsıyor. İhale şartlarına göre, sözleşme süresi 30 yıl olarak belirlendi ve 2 yıllık inşaat süresi de bu süreye dahil edildi.

KİRA ARTIŞ ŞARTLARI VE DİĞER DETAYLAR

İhale duyurusunda, kira artış şartları ile ilgili olarak şunlar belirtildi:

İlk yıl kira bedeli 20.000 TL, ikinci yıl TÜFE oranında artırılacak. Üçüncü yılda aylık kira bedeli 300.000 TL olacak ve devam eden yıllarda TÜFE oranında artış yapılacak. Yıl itibarıyla %50 kira artışı uygulanacak. 30 yıllık sürede artış oranları ve kira bedelleri bu şartlara uygun olarak belirlenecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri