Konya'daki meşhur çömlekçi ekonomik krize yenik düştü: Dükkanı kapatacak

Konya Meram’da yıllardır 'Stres getirmek yasaktır' sloganıyla hizmet veren ve vatandaşların yakından tanıdığı Berat Çömlekçilik yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı kepenk indirme kararı aldı

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan çömlek sanatı, sayısı gün geçtikçe azalıyor. Birçok çömlek atölyesi sektörde usta yetişmediği için kapanırken, bazıları da artan maliyetlerle mücadele edemediği için bir bir kepenk indiriyor.

Bunlardan biri de Konya’da yıllardır hizmet veren Berat Çömlekçilik oldu. Konya’nın tanınmış çömlekçilerinden Berat Çömlekçilik, ülke genelinde yaşanan ekonomik krizden payını aldı. Berat Çömlekçilik, maliyetlerin artması ve satışların düşmesi nedeniyle kapanma kararı aldı.

SERÜVENİN SONUNA GELDİK

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle sektörden çekildiklerini sosyal medya hesaplarından duyuran Berat Çömlekçilik yetkilileri “Bir serüvenin sonuna geldik. imalattan halka diyerek işyerimizi kapatıyoruz. Son zamanlarda yapılan zamların hakkından gelemedik. Bunun için işyerimizi kapatıyoruz” açıklamalarda bulundu.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri