Konya'daki köye kar nedeniyle 9 gün ulaşım sağlanamadı

Köy yolu 9-10 gündür kapalı olurken, köye uzun süre elektrik de verilemedi. Telefon hatları çekemez duruma geldi.

Hadim’e bağlı Beyreli köyünde yoğun kar yağışından dolayı hayat durdu. Köy yolu 9-10 gündür kapalı olurken, köye uzun süre elektrik de verilemedi. Telefon hatları çekemez duruma geldi. Köy sakinlerinden Mehmet Avcı, “Kimse sesimizi duymuyor. Kışa hazırlıklı bir köyüz ama hayat gerçekten durdu. Perişan vaziyetteyiz” dedi. Konya’da karın en çok yağdığı ilçenin başında yine Hadim ve Taşkent bölgesi yer aldı. Konya Hadim Beyreli köyünde etkili olan kar yağışından ötürü hayat durma noktasına geldi. Kar kalınlığı 85 santimetreyi aştı. Köye bir haftadır elektrik verilemediği öğrenildi. Köy halkı kendi imkanları ile yolları açmaya çalışsa da köye ulaşım kapandı. Telefon hatları ise çekmez duruma geldi. 

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ 

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, konu ile ilgili Merhaba Gazetesi’ne konuştu. Ekici, “Allah korusun köyde biri hasta olsa ulaşım imkanları, haber etme imkanları yok” dedi. “Yetkilileri ivedilikle göreve davet ediyoruz” diyen Ekici, “Sırtınızı döndüğünüz halk,gün gelir size hesabını sorar” şeklinde konuştu. 

MAHALLE SAKİNİ MEHMET AVCI: ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ 

Beyreli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Avcı, telefonlarının çekmediğini sadece Whatsapp üzerinden iletişim kurabildiklerini söyledi. 9 gündür köy yolunun kapalı olduğunu aktaran Avcı,  yine bir haftadan uzun süredir elektriklerinin de olmadığını, kendi imkanları ile elektriğe de bir çözüm bulduklarını kaydetti. Bundan sonrası için de ne yapacaklarının belli olmadığını söyleyen Avcı, “Kapalı olan yol Taşkent-Konya-Alanya yolu. Ana arter ama hala kapalı. Bir gün öncesine kadar telefon da çekmiyordu. Ara sıra denk gelirse telefondan arama yapabiliyorduk. Köylülerimiz sağı solu aradı. AFAD’ı arayanlar da oldu, CİMER’e yazanlar da.  Çözüm bulunamadı. Çok kötü bir durumdayız. Kışa hazırlıklı bir köyüz ama hayat durmuş vaziyette. Köyde hastalarımız var. Kalp hastası olan biri var. Allah’a  çok şükür bu 9 günlük mahrumiyet döneminde sağlık yönünden bir olumsuzluk yaşanmadı. İnşallah da yaşanmaz. Okullar tatil oldu, çocuklarımız köye gelemedi. Karayolları’na sorunu ilettik. Bize ‘elimizde makine yok, bozuk, arızalı’ dediler.  Cuma günü jeneratörle ezan okuttuk. Jeneratörlerle telefon santraline elektirik verip haberleşiyoruz. Benzinimiz de bitmek üzere” şeklinde konuştu. 

Hadim ilçesi Beyreli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Avcı ile de iletişime geçilemedi. Mahalle Muhtarı Avcı’nın telefonu da telefon hatlarının çekmemesi sebebiyle kapalı görünüyor. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ise Hadim Taşkent Beyreli yolu Karayolları ve Büyükşehir Belediyemizin 3 günlük çalışmaları sonucu açılmıştır” dedi.

MURAT GÜNTEKİN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (23)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri