Konya'daki hastanelerde koronavirüs test yoğunluğu yaşanıyor

Konya, vaka sayısının en fazla arttığı iller arasındaki yerini aldı. Şehirdeki kamu ve özel hastanelerinde test yaptırmak için insanlar sıraya girdi. 

Korona virüs, olumsuz etkisini artırarak devam ediyor. Ülke genelinde ağır hasta ve vaka sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de vaka sayısının en çok arttığı illerin başında Konya da yer alıyor. Samsun, Antalya, Trabzon, Ordu ve Konya vaka sayısının en yüksek olduğu iller olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu illerin İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürleri ile görüştü. Bu görüşmede, korona virüs ile mücadele kapsamında yeni süreç ile ilgili yapılacaklar listesi sıralandı. Sağlık Bakanı Koca, Konya dahil diğer 4 ilin yakın takip altında olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının da büyük bir mücadele içinde olduğunu dile getirdi.

KONYA'DA TEST KAPASİTESİ VE FİLYASYON EKİBİ SAYISI ARTTI

Konya'da vaka ve ağır hasta sayısının artmasıyla birlikte test kapasitesi de artırıldı. Filyasyon ekibinin sayısı da mücadele kapsamında artırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu iki kararı duyurdu. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından filyasyon ekipleri için araç tahsis edilmesi ve tahsis edilen araç sayısının da sürekli artırılması, gerçeği gözler önüne serdi.

KONYA'DA ARTIŞ KISMEN KONTROL ALTINDA

Sağlık Bakanı Koca, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürleri ile yaptığı görüşmeden sonra şunları söyledi: “Samsun, Antalya ve Ordu'da yüksek risk devam ediyor. Konya ve Trabzon'da artış kısmen kontrol altında. Sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor. Kamu ve özel kurumlarımızla birlikte bütün hemşehrilerimizin duyarlılığı gücümüzü artırıyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim.”

HASTANELERDE TEST YAPTIRMAK İÇİN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Konya'da hastanelerdeki görüntüler de tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor. Özellikle kamu hastanelerinde test yaptırmak için insanlar sırada bekliyor. Yoğunluktan dolayı hastanelerde kuyruklar oluşuyor. Bu gerçek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Konya dahil 5 ilde test kapasitemizi artırdık” söylemlerini doğruluyor. Hastanelerde yoğunluk oluşmasına karşın, süreç sağlık çalışanları tarafından ilk döneme göre daha hızlı ilerletiliyor.

HASTANELERDE YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ ARTIRILMIŞTI

Merhaba Gazetesi olarak geçtiğimiz gün yaptığımız bir haberde Konya'da yoğun bakım kapasitesinin artırıldığını dile getirmiş ve kamu ve özel dahil yaklaşık 462 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü, bu hastaların da 400'ünün Covidli olduğunu belirtmiştik. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da tüm illerde olduğu gibi Konya'da da vaka sayısının artışa geçtiğini aktarmıştı. Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin ise Konya'da krize ramak kaldığını, farklı şikayetlerle hastaneye gelen her 10 kişiden en az 3'ünün testinin pozitif çıktığını Merhaba Gazetesi aracılığıyla duyurmuştu.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri