Konya'daki en büyük marketlerin sahibi bu ay 47 yeni şube açtı

Türkiye genelinde dev olan bir market zincirinin Konya'da çok sayıda şubesi var. Söz konusu market zinciri bu ay 47 yeni şube açtı.

Konya ve Türkiye genelinde market zincirleri güçlenmeye devam ediyor. Yerel marketlerden çok daha güçlü olan ulusal marketlerin şube sayısındaki artış zirveye ulaştı. Konya'da eskiden yerel olarak faaliyete başlayan Afra Market çok meşhurdu.

ESKİDEN EN BÜYÜK MARKETLER ADESE'YE AİTTİ

Söz konusu market yıllar önce kapandı. Bir de çok meşhur olan Konya marketi Adese vardı. Adese Marketler Zinciri'nin Konya dahil çok sayıda şehirde 200'den fazla şubesi bulunuyordu. Konya'da en büyük marketler kısa süre önce Adese'ye aitti.

TÜM ŞUBELERİNİ KAPATMA KARARI ALDI

Kule Site Plaza'da yer alan Adese Market ve M1 Alışveriş Merkezi'nde yer alan Adese şehrin en büyük marketleri olarak biliniyordu. İttifak Holding'e bağlı olarak faaliyet gösteren Adese 2020 yılında kapatıldı. Tüm şubelerini kapatan Adese, yoluna gayrimenkul firması olarak devam etme kararı aldı.

Adese'nin Kule Site AVM ve M1 AVM'de çok büyük iki şubesi vardı. Bu şubelerin ne olacağı merak konusuyken ulusal bir market devi talip oldu.

ADESE BU ŞUBELERİNİ MİGROS'A DEVRETTİ

Yapılan anlaşma sonucunda Konya'nın en büyük marketleri olan Kule Site ve M1 market şubeleri Migros'a devredildi.

Migros yaptığı bu yatırımla Konya'nın en büyük marketi konumuna yükseldi. Kent genelinde son 3 yılda çok sayıda Migros şubesi hizmete açıldı.

SON 1 AYDA 47 YENİ ŞUBE HİZMETE AÇILDI

Ülke genelindeki faaliyetlerine de hız veren Migros'un son 1 ayda 47 yeni şube açtığı öğrenildi. Yani Konya'daki en büyük marketlerin sahibi olan Migros 47 yeni şubesini ağına katmış oldu.

Migros konuya ilişkin şu açıklamaya yer verdi:

Ağustos ayında 31 adet Migros, 12 adet Migros Jet, 1 adet Macrocenter, 3 adet Mion olmak üzere 47 yeni mağaza açıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (29)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri