Konya'daki dev peynir fabrikası konkordato ilan etti! 3 ay süre verildi

Türkiye genelinde en çok konkordato ilan eden firmanın yer aldığı illerden birisi Konya. Son olarak Konya'da bir peynir fabrikası daha konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu firmaya 3 ay geçici mühlet süresi verildi.

Küresel ekonomik kriz dünya genelinde en çok Türkiye'yi etkiledi. Ülkemizde ise Konya, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Ankara ve Eskişehir gibi büyük şehirleri derinden sarstı. Ticari dengelerin bozulmasıyla nakit para akışı zayıfladı.

Alacaklarını tahsil edemeyen işletmeler borçlarını ödeyemez hale geldi. Durum böyle olunca konkordato ilan eden firma sayısında rekor kırıldı. En çok gıda üreten tesislerin konkordato ilan etmesi vatandaşı şaşırtıyor.

Konkordato sonucunda durumu düzeltemeyen işletmeler ise iflas ediyor. Son olarak Konya'da faaliyet gösteren dev peynir fabrikası konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu fabrikanın konkordato ilan etmesi vatandaşı üzdü.

Süt ve süt ürünleri üreten Erkon Süt hakkında konkordato ilanı duyuruldu. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ilanına göre firmaya 3 ay geçici mühlet süresi verildi.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin resmi ilanı şu şekilde:

Ekonomi Haberleri