Konya'daki dev fabrika iflas etti! Alacaklılar sıraya girdi

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok firma iflas etti. Ticaretin ve üretimin kalbi olan Konya'da nadiren de olsa iflaslar görülebiliyor. Son olarak iflas eden dev firmanın alacaklıları sıraya girdi.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya piyasasında büyük sıkıntılar başladı. Tedarik zinciri kırıldı, siparişlerde aksaklıklar başladı. Tüm sorunların birleşmesiyle nakit para akışı bozuldu. İşletmeler banka kredisi çekmek için müracaatlarda bulunsa da olumlu bir cevap alamadı.

BORÇLARINI ÖDEYEMEYENLER İFLAS EDİYOR

Faiz oranlarının yükselmesiyle kredi musluğu tamamen kapatıldı. Bu durumda borçlarını ödeyemeyen firmaların birçoğu konkordato ilan etti. Borç yapılandırma sürecini başarıyla tamamlayamayanlar ise iflas etti. Konya üretim ve ticaretin kalbinin attığı şehirlerin başında geliyor.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERİYORDU

İflas eden firma sayısı ise bu kentte az. Nadir de olsa bazı firmalar konkordato ilan ediyor ya da iflas ediyor. Son olarak Konya'da iflas eden dev firmanın alacaklılarına duyuru yapıldı. Mobilya üretimiyle uğraşan bu firmanın iflası herkesi üzdü.

MAHKEME KARARI YAYIMLANDI

Eski ismiyle Endüstri Tekstil San. Ve Tic. Anonim Şirketi, iflas etti. İflas kararı resmen kesinleşti.

T. C. Konya 1. İcra Dairesi tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

ENDÜSTRİ TEKSTİL SAN. VE TİC. ANONİM ŞİRKETİ, 3340093304 Vergi Nolu,
Yeni unvan: MOBELLA TEKSTİL İPLİK İŞL. SAN. ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA,
İİK'NUN 206 VE 207. MADDELERİ GEREĞİNCE DÜZENLENEN SIRA CETVELİ İLANI

İflas kararı kesinleşmiştir. Alacaklılar; Mevlana, Alaaddin (Konya), Çekirge (Bursa), Aksaray Vergi Daireleri, Aksaray Sgk, Konya Gümrük Md. 3. Sıra Kabul, İbrahim Feridun Kapcı 4.Sıra Kabul olup gerekçeleri dosyasındadır. Sıra cetvelinde gösterilen alacakların esasına ilişkin itirazların en geç 15 gün içerisinde Konya Asliye Tic. Mah.'de, sıraya ilişkin itirazların ise en geç 7 gün içerisinde Konya İcra Hukuk Mahk. dava açabilecekleri hususu İİK'nuna göre tebliğ ve ilan olunur.

Ekonomi Haberleri