Konya'daki dev çiftçi kuruluşunda seçim heyecanı! 20 bin kişi sandığa gitti

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu yaklaşık 20 bine yakın çiftçinin katılımıyla başladı.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu yaklaşık 20 bine yakın çiftçinin katılımıyla başladı. Başkan Erkoyuncu, kurulda, "Ben 46 fabrika kurdum" diyen adayın söylemlerine "Biz fabrika kurmadık, kuramadık ama her bir fabrikada kapasiteleri artırıyoruz. Bizim fabrika kuracak dermanımız yoktu. 2 yıl 9 ayda fabrikaları kurtarma adına koşturduk. Biz bugün otobüsü devrilmekten kurtardık " şeklinde yanıt verdi.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu yaklaşık 20 bin çiftçinin katılımıyla gerçekleştirildi. PANKOBİRLİK başkan adayları, mevcut başkan Ramazan Erkoyuncu, Recep Konuk, Mehmet Taşpınar, Arslan Üstündağ ve Ali Turan'a 5'er dakikalık söz hakkı verildi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, kurulda yaptığı konuşmada, diğer adayların iddialarına yanıt verdi.

Başkan Erkoyuncu, "Bana söz hakkı doğduğu için aldığım notlara cevap vermek istiyorum. Baskın erken seçimi söylemi doğru bir söylem değil. Recep Bey döneminde seçimli genel kurulun 6 tanesi 3 yılda oldu, son "aday olmayacağım" dediği 2 genel kurul 4 yılda oldu. Dolayısıyla kamuoyunda 3 yılda olacak gibi bir algı oluştu. Kamuoyunda da seçim tartışmaları başlamıştı ve bizim seçim ile alakalı tek bir söylemimiz yoktu. Ortak bir kararla bu kararı verdik" dedi.

"FABRİKA KURAMADIK, 2 YIL 9 AYDA FABRİKALARI KURTARMA ADINA KOŞTURDUK"

"Ben 46 fabrika kurdum" diyen bir adayın söylemlerine de yanıt veren Başkan Erkoyuncu, "Kurmadık, kuramadık ama her bir fabrikada kapasiteleri artırıyoruz. Bizim fabrika kuracak dermanımız yoktu. 2 yıl 9 ayda fabrikaları kurtarma adına koşturduk" diye konuştu. Avans fiyatları ilgili de konuşan Başkan Erkoyuncu, "Tarım ürünlerinde maalesef istenilen taban fiyatları gelmiyor. Aldığımız ürünün neredeyse 2 katı artış yaptık. Daha iyi şartların oluşmasını temenni ediyorum ama avanslarınızı geciktirmemeye çalıştım" şeklinde konuştu. Bir adayın "Görevi bırakırken, gidiyorum ama yan koltuktayım. Bugün otobüs devrilme noktasına geldiği için tekrar aday oldum demesi üzerine Başkan Erkoyuncu, "Çok haklısınız. Biz bugün otobüsü devrilmekten kurtardık" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri