Konya'daki dev balık fabrikası konkordato ilan etti! 1996 yılında kurulmuş

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Konya'daki dev balık işleme fabrikası konkordato ilan etti. Söz konusu fabrika 1996 yılında kurulmuş. Çok sayıda çalışanı olan fabrikaya 3 ay geçici mühlet süresi verildi.

Küresel ekonomik kriz pandemi döneminde başladı. Tedarik zincirinin kırılması ve sokağa çıkma yasaklarının etkisiyle ticarette dengeler bozuldu. Alacaklarını tahsil edemeyen işletmeler borçlarını ödeyemez hale geldi.

PİYASALARDA DOMİNO ETKİSİ YAŞANIYOR!

Adeta domino taşları etkisiyle birçok firmanın konkordato ya da iflas etmesinin en büyük gerekçesi bu. Son olarak Konya'daki dev balık işleme fabrikası konkordato ilan etti. Seydişehir ilçesinde 1996 yılında kurulan fabrikada Beyşehir Gölü ve Suğla Gölü'nde tutulan balıklar işleniyordu.

7 ÜLKEYE İHRACAT YAPAN BALIK DEVİ KONKORDATO İLAN ETTİ

Bu balıklar paketlenerek güvenle iç piyasaya satılıyordu. Hollanda, Kanada, Gürcistan, Romanya ve Polonya dahil 7 ülkeye ihracat yapan fabrikanın 25 kişiyi istihdam ettiği belirtiliyor. Suğla Su Ürünleri Fabrikası resmen konkordato ilan etti. Bahsi geçen işletme hakkında mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi verdi.

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi konkordatoyu böyle duyurdu:

Davacı Suğla Su Ürünleri Taşımacılık, Tarım Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından açılan mahkememizde görülmekte olan Konkordato davası nedeniyle;
Mahkememizce 25/07/2024 tarihli ara karar ile davacı Suğla Su Ürünleri Taşımacılık, Tarım Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi - (Seydişehir Vergi Dairesi No: 782****, Mersis No: 078****, 267****, Seydişehir Ticaret Sicil No:23****) hakkında 25/07/2024 tarih saat 13:00'dan itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak SMMM Mustafa ŞARLAK atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Ekonomi Haberleri