Konya'daki bu mahallede çok köpek var! Vatandaş dışarı çıkamıyor

Konya'da başıboş köpek sorunu şikayetlere rağmen bitmiyor. Gödene TOKİ sakinleri, bu problem nedeniyle dışarı çıkamadığını ve korku yaşadığını söylüyor. Veteriner Hekim M. Akif Soylu, “Sokak köpeklerinin bir yerde toplanması gerekir” dedi

Konya'nın çeşitli bölgelerinden başıboş köpek sorunu ile ilgili şikayetler artarak gelmeye devam ediyor. Meram Gödene'deki son görüntüler, bardağı taşıran son nokta oldu. Gödene TOKİ sakinleri, dışarıya çıkamadıklarını, bölgedeki başıboş köpeklerin sayısının her geçen gün arttığını, yetkililerin ise buna bir çözüm bulmasını istedi. Özellikle sabah ve akşam belli saatlerde dışarı çıkma konusunda endişe yaşadıklarını dile getiren Konyalılar, bu sorunun bir an evvel çözülmesini talep ediyor. Merkez ilçelerde şikayetin en fazla olduğu bölgede başı çeken Karatay'a bir de Meram rakip çıktı. Meram'ın farklı noktalarından da başıboş köpek görüntüleri gelmeye başladı.

EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA DIŞARI ÇIKAMIYORUM

Bayram Budakoğlu isimli bir vatandaş, Meram Gödene'de başıboş köpeklerin videosunu paylaşarak, şunları dile getirdi: “Kapımızın önüne çıkamıyoruz. Çocuklar iki adımlık yolu otobüsle gidiyor. CİMER'e, belediyelere defaatle yazdık, buraları aradık. Sonuç yok. Markete giderken 7 köpek birden saldırdı bana. Biz de sokak hayvanlarını seviyoruz ama can sağlığımız yok. Ben eşimle, çocuğumla rahat rahat gezemeyecek miyim?” Başka bir vatandaş ise şunları dile getirdi: “Sayın Meram Belediye Başkanı Mustafa kavuş Bey. Meram Gödene TOKİ'de insanlar sokağa çıkmaya korkuyor. Sayısız şikayet, ihbar olduğu halde kimse ilgilenmiyor. Çocuklar için endişeliyiz. Lütfen toplayın bu köpekleri. İki binin üstünde köpek var.”

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI BAZI ŞEYLERE KARŞI ÇIKIYOR

Veteriner Hekim M. Akif Soylu, Konya'da Bozdağ Milli Parkı gibi bir alan daha oluşturulması gerektiğini ifade etti. Akören ve Karahüyük başta olmak üzere, daha birçok noktada bir yerin tahsis edilebileceğine dikkat çeken Soylu, “Dönüm dönüm milli emlak arazileri var. Biri tahsis edilebilir. Sahipsiz hayvanların kimsenin olmadığı mevkilerde toplanması gerekir. Resmi kurum ve kuruluşlarının artık yemekleri de mama haline çevrilebilir. Askeriyeden, hastanelerden artık yemekler toplanır. Elde edilen gıda ürünleri, çeşitli işlemlerden geçer ve mama haline getirilir. Maliyeti ucuz olur, işçiliği kolay olur” dedi. Daha önce böyle bir projelerinin olduğunu ancak onay görmediğini hatırlatan Veteriner Hekim Soylu, hayvan hakları savunucularının da bazı şeylere şiddetle karşı çıktığını belirtti.

KÖPEKLER ZAMANLA AGRESİFLEŞEBİLİYOR

“Kısırlaştırılıp, aşıları yapıldıktan sonra sokağa salınan köpekler tehlikesiz hale gelmiyor” diyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu köpeklerin kuduz aşısı sadece bir kez yapılıyor. Daha da yapılmıyor. Oysa kuduz aşısı yılda 1 yapılmalı. Aşının koruyucu özelliği 1 yıl geçerli. Aşısının üzerinden 1 yıl geçmiş köpekler, kuduza açık hayvanlardır. Sonra ne oluyor? Köpekler, zamanla agresifleşiyor. Agresifleşmelerinin çeşitli nedenleri var. Biz, onların yaşam alanlarını daralttıkça rahatsız oluyorlar. Köpekler, açlıkla saldırgan bir hale geliyor. Sonrasında da üzücü ve istenmeyen olaylar yaşanıyor. Sokak içlerinde köpeklerin olmasını istemiyoruz. Çocuklarımız, kadınlarımız tüm insanlarımız risk altında.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (30)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri