Konya’daki bu kafede 20 çeşit bal var

Farklı konsepti ve kendine özgü dizaynı ile Konyalılara yepyeni bir mekan sunan Duygu Şifam Bal Kafe aynı zamanda işletmesinde bulundurduğu 20 çeşit bal ile müşterilerine sıradışı bir deneyim sunuyor.

Yaklaşık 8 ay önce Aziziye Mahallesi, Cevizaltı Caddesi’nde açılan Duygum Bal Kafe Konyalılar ve turistler tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Duygu Şifam Bal Kafe diğer kafelere göre farklı bir özelliğe sahip. Kafede işletmecilerinin kendi yetiştirdiği 20’ye yakın farklı bal çeşidini müşterilerinin beğenisine sunuyor. İşletme sahiplerinden Abdullah Uyanık kafe ve böyle bir mekan açma fikrinin ortaya çıkış hikâyesini Merhaba Gazetesi’ne anlattı.

DOĞA İLE İÇ İÇE OLMAYI SEVİYORUZ

Kendisini doğa aşığı olarak tanımlayan işletme sahiplerinden Abdullah uyanık kendini şöyle anlatıyor: “Ben Abdullah Uyanık Duygu Şifam Bal Kafe sahiplerindenim. Doğu ile iç içe yaşamayı seviyorum. Doğanın her halini çok seviyorum doğanın bize verdiklerini her zaman en iyi şekilde kullanmayı seviyorum, aynı zamanda kendimi gezgin olarak tanımlayabilirim gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi çok seviyorum otostop ile gezmeyi elimden geldiğince farklı yerler görmeyi çok seviyorum. Aynı zamanda 5 yıldır Baristalık yapıyorum şu anda da duygum bal kafeyi işletiyor.”

HOBİ OLARAK BAŞLADIK

Uzun zamandır kendi arı kovanlarında bal ürettiklerini ve sevdiklerine bu ballardan ikram ettiklerini hobi olarak böyle bir mekan açtıklarını belirten Uyanık, “Uzun yıllardır kendimiz arı kovanlarında bal üretiyoruz. Ürettiğimiz balları sevdiklerimize dostlarımıza akrabalarımıza ikram ediyorduk. Aslında böyle bir mekan açalım ürettiğimiz balları sergileyelim, satalım gibi bir fikrimiz yoktu. Daha sonra böyle bir mekan açma fikri gelişti. Konyalı hemşerilerimize hakiki, güzel ve kaliteli bal sunuyoruz. Bizim vatandaşlarımıza sunduğumuz ballar tamamen doğal ve en ufak bir katkı maddesi bulunmayan kendi üretimimiz olan ballar” dedi.

HER ZAMAN DOĞALLIKTAN YANAYIZ

Duygu Şifam Bal kafenin kendi özgü tasarımı hakkında da bilgi veren Uyanık, “Böyle bir mekan açarken ilk etapta kafe fikrimiz yoktu. Ancak bal almaya gelen ballara bakmak isteyen müşterilerimize sevdiklerimize çay ikram edelim müşterilerimiz rahat rahat çayını içip ürünlere bakabilsin istedik. Böyle bir mekân dizayn ettik. Tamamen kafe olmasını istemediğimiz için mekan iç dizaynını kendimiz düzenledik, her ayrıntısı düşünerek bir konsept oluşturmaya çalıştık. Bal konseptinden dışarı çıkmadan aynı zamanda insanın için ferahlatan açık bir mekan dizayn etmeye çalıştık. Kafenin raflarını doğal ağaçlardan, masaları ağaçlardan tasarladık buda müşterilerimiz tarafından ilgi çekti özellikle turistler tarafından ilgi görüyor” diye konuştu.

MÜŞTERİLERİMİZİ YÖRESEL BİR YOLCULUĞA ÇIKARTIYORUZ

Bal Kafemize gelen misafirlerimiz çeşitli balların tadına bakarak yöresel bir yolculuğa çıkardıklarını belirten Abdullah Uyanık, “Bal Kafemize gelen misafirlerimiz çeşitli balların tadına bakarak yöresel bir yolculuğa çıkaracak bir deneyim yaşatıyor. Üçüncü nesil nitelikli kahve çeşitlerimizle espresso ve türevlerini hizmete sunuyoruz. Kendimize özgü olan ballı latte, bal maciato, ıhlamur, tea latte gibi lezzetli içeceklerimizi de misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. Öte yandan misafirlerimiz V60 özel damlama filtre kahve çeşitlerimizle de Etiyopya’nın dağlarından Afrika ve Colombia’nın yağmur ormanlarına keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz. Aynı balda olduğu gibi kahvedde müşterilerimize en kaliteli en güzel ürünleri sunuyoruz. Duygu Şifam Bal Kafe olarak misafirlerimize müşteri değil ailemizden birer fert gibi bakıyor ve ilgi gösteriyoruz. İnsanlar işletmemizde rahat ve huzurlu hissedip, kendilerini evlerinde gibi hissettikleri için bizi tercih ediyorlar. Şehrimize gelen yabancı misafirlerimizi evinde, yerli misafirlerimizin ise memleketlerinde hissedebilecekleri şekilde ayarlandı. Ayrıca doğu ve batı sentezli bir konseptimizde caz ve blues müzikler çalmaktadır. Ayrıca eski plaklardan da zaman zaman nostalji müziklerle misafirlerimizi geçmişe götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri