Konya'daki bu ilçede çok değerli maden keşfedildi! Hedef nüfusu 100 bin artırmak

Konya'da çok değerli madenin keşfedildiği Ilgın ilçesinde çalışmalar son hız devam ediyor. Bunun dışında Ilgın'ın nüfusu 100 bin artırmak gibi hedefleri de var.

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Merhaba Gazetesi’ne 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler ve Ilgın’da yapılan projeler hakkında özel açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerden sonra Ilgın’ın gözde olacağını belirten Ertaş, Serbest Organize Sanayi Bölgesi için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

SÜREKLİ ILGIN HALKI İLE İÇ İÇEYİZ

**2019 yerel seçimlerinde oy oranınız yüksekti ve başarılı bir sonuç ortaya koydunuz. Başkanlık için yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?

Ilgın’da bugüne kadar en yüksek oyu 2019 seçimlerinde aldık. Hemşerilerimiz bizleri göreve layık gördüler. Vatandaşlarımız bizi seçecekler. Bu konuda şüphemiz bulunmuyor. Biz cenazede beraber ağladık, düğünlerde beraber oynadık. Biz her zaman vatandaşın yanında olduğumuzu gösterdik. Onların da bizleri yalnız bırakmayacağından eminiz. Şu anda aday adaylığımızı açıklandığından itibaren, kazanmama gibi bir şansımızın olmadığını görüyoruz. Cumhur İttifakı’nın oy oranı gayet açık ve belli. Bizlere muhalefet eden arkadaşlarımız bile şunları söylüyor: ‘Biz Yalçın Ertaş aday olursa kendisine oy vereceğiz.’ Bunun sebebi ise Ilgın’a yapılan hizmetler ve yatırımlar. Belediye Başkanlığı için ilk 5 yıl çok büyük bir zaman değil. Düşüncede çok büyük ama bir projenin oluşması, finansman, gerekli izinler gibi birçok prosedürü bulunuyor. Bir binayı yapmak 2 yılı alıyor ama bunu projelendirmek gerekli izinleri almak uzun süreye yayıyor. Masanızın üzerinde hazır bir proje beklemiyor. Bu projeler sizinle başlıyor. Daha öncesinde bahsettiğim Organize Sanayi Bölgesi’nden sonra ‘Serbest bölge’ kuracağız. Bizim hayallerimiz çok büyük. Çoğu insanın bu hayallere erişmesi çok güç. 2’nci dönemde belediye başkanlığı görevini yaparsak Ilgın’ı bir üst seviyeye çıkmak için uğraşacağız. Ilgın, bölgenin parlayan yıldızı olacak.

ILGIN’DA ÇOK DEĞERLİ MADEN VAR! BELEDİYE ÇIKARACAK

**Ilgın’da yaptığınız ve yapacağınız projeler hakkında bilgi verir misiniz?
Ilgın, tarımda, sanayide, jeotermalde ön plana çıkması için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemizin kurduğu proje birimi bulunuyor. Bunlarla beraber çok sayıda projeyi geliştiriyoruz ve hayata geçiriyoruz. Mesela turizme kadın eli değmesini istiyoruz. Kaplıca bölgesindeyiz ve buradaki yerel halk ile üreterek ön plana çıkmasını sağlayacağız. D300 karayolu üzerinde üst geçitlerin olması gibi birçok projelerimiz bulunuyor. Bunları inşallah 2’nci dönemde hayata geçireceğiz. Şu anda Ilgın’da 54 bin nüfusumuz var ve hedefimiz 154 bin nüfusa ulaşmak. Turizmle, organize sanayi bölgesi ve tarımla bu bölgeyi daha güçlü hâle getirmek için çalışacağız. Bugün Ilgın’da maden ile ilgili çalışmalarımız var. 1 milyon 800 bin metrekarelik kömür rezervlerinden bahsediyoruz. Bölgemizde bulunan kaynakları Ilgın Belediyesi neden çıkartmasın ki? Bunlar ile ilgi yoğun çalışma içerisindeyiz. Neticeyi inşallah alacağız ve Ilgın’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Ilgın önümüzdeki 5 yıl içinde gerçekten seviyesini nasıl arttırdığını herkes görecek. Bugün Konya’nın en gözde ilçelerinden Ereğli ve Akşehir gibi bir konuma gelecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik alanlarda ağır sanayi dediğimiz üretimi gerçekleştireceğiz. Avrupa’da bir telefon üretiliyor. Burada ise ürettiğiniz bir tane koltuk takımı ile eşdeğer oluyor. Bizim bu yönde bir ihracat planımız bulunuyor. Ilgın’da ihracat yapan bir firmamız bulunuyor. Hedefimiz ihracatı artırmak. 4 ilave organize sanayi bölgesinin yer tespiti de yapıldı. İnşallah hepsini hayata geçireceğiz.

HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR

**Projeleri hayata geçirirken zorlandığınız zamanlar oldu mu?

Bunca proje arasında bazen çok yorulduğumuz zamanlar oluyor. Ama sabah uyandığında dinlenmiş bir halde oluyorsunuz. Cumhurbaşkanımız günde 3 veya 4 saat uykuyla çalışıyor. Bizlerde kendileri gibi çalışmaya gayret ediyoruz. Bizim yoruldum diye sitem etme şansımız bulunmuyor. Herkes bir gün ahirete göç edecek. Benim tek hedefim insanlar tarafından yıllar sonra bile hizmetlerim ile anılmak. ‘Kurdukları sanayi bölgesinde birçok insan iş sahibi oldu. Yaptıkları hizmet sayesinde ekmek yiyoruz’ diye konuşmalarını istiyoruz. Hayırla anılmak insana bahşedilmiş en güzel olaydır. Biz yorulmadan milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmet yarışındayız. Bizim en temel gayemiz milletimize hizmeti en iyi şekilde sunmak. Sosyal belediyeciliğin en temel hususlarından bir tanesi bence bu olmalı. Elbette hizmet yarışı çok güzel bir olay. Her daim vatandaşlar kazanıyor.

ILGIN'IN TURİZM İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK

**Ilgın Kaplıcaları her zaman isminden söz ettiriyor. Kaplıcaları anlatır mısınız?
Ilgın, tarih boyunca Anadolu'nun kültür, ticaret ve şifa merkezi olmuş. Her yönüyle zengin bir kültüre sahip olan Ilgın'ın turizm için önemi büyük. Ilgın Kaplıcalarının tarih yolculuğu çok eskilere dayanıyor. Romalılar ve Bizanslılar zamanında sıcak su kaynakları üzerinde hamamlar yapılmış olup Selçuklular zamanında da baş şehir Konya'nın değerli bir şifa kaynağı olmayı başarmış. Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat, harap olan Bizans hamamları yerine 1236 yılında Havuzlu İlk Türk hamamını Ilgın'da yaptırmış. Tarihin her döneminde insanlara şifa dağıtmış ve dağıtmakta olan Ilgın Termal Suyu Mevlâna Celaleddin-i Rumi, Evliya Çelebi, Kâtip Çelebi, Alaeddin Keykubat, Lala Mustafa Paşa ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da kullanılmış ve kendilerine derman olmuştur. İşte böylesine efsunlu bir şifa kaynağına sahip olan Ilgın Kaplıcaları ziyaretçilerini ağırlıyor.

KAPLICA SULARI HASTALIKLARA DERMAN OLUYOR

**Kaplıcaların şifalı olduğu biliniyor. Hangi hastalıklara iyi geliyor?

Yapılan tahlil raporlarına göre suyun içeriğinde potasyum, sodyum, amonyum, kalsiyum, magnezyum, demir, alüminyum, klorür, nitrat, sülfat ve hidrokarbonat gibi kimyasal özellikleri içinde taşıyan mineraller bulunur. Şifa kaynağı termalin suları berrak, renksiz ve kokusuzdur. Kükürtlü ve hidrokarbonatlı sular grubunda yer alıyor. Ayrıca kaplıca suları içilebilir özelliğe sahiptir. 42 derece sıcaklıkta olan suyun az miktarda tuz eklenmesi ile dünyanın en önemli üç kaplıca suları arasında olduğu biliniyor. Bu sular bekletilmeden, ısıtılmadan, yer altından Ilgın Termal Suyu, karıştırılmadan, çıktığı haliyle direk havuzlara veriliyor. Göz hastalıkları, egzama, felç, sinir hastalıkları, akciğer iltihaplanmaları, yara iyileşmesi, deri ve cilt hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, kireçlenme, bel ve boyun fıtığı, damar sertliği gibi hastalıklara şifa oluyor. Anadolu termalleri arasında kaplıcalarımız, tarihi, tıbbi ve toplum sağlığı açısından önem arz ediyor. Burası tüm herkesin yararlanabileceği faydalı bir tesis haline geldi.

**Son olarak eklemek istedikleriniz varsa alalım.

Sizlere bahsetmediğimiz birçok projemiz bulunuyor. Bunların hepsini vatandaşlara anlatacağız. Ilgın’ı bir model şehir haline getirmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 5 yıl daha hizmet dönemimiz başlayınca insanlarımız etkisini görecekler. Ilgın ilçemize ziyarete gelenler mutlaka kaplıcaları ziyaret etmesini öneriyorum. Ilgınlılara hizmet etmeye her zaman devam edeceğiz.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (25)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri