Konya'daki bu gölde 1 saat güneşlenen 1 hafta güneşlenmiş gibi bronzlaşıyor

Konya kent merkezine çok yakın olan gölde 1 saat güneşlenmek 1 hafta güneşlenmeye bedel.

Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan Türkiye'nin 1. dünyanın ise en derin 3. gölü olan Acıgöl dikkat çekiyor. Acıgöl tuz miktarı ve faydalı mineralleri ile denize göre hızlı bronzlaştırıyor.

Karapınar- Adana Karayolu 10’ncu kilometresinde bulunan Acıgöl yaz ve kış farklı güzelliklerle ziyaretçilerini ağırlıyor. Yaz mevsiminin gelmesi ile Acıgöl’e gelen ziyaretçi sayısı da artış oldu.

Konya'nın Karapınar ilçesinde 400 hektarlık alana sahip Acıgöl, volkanik patlama sonucu meydana gelen doğal göl olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 300 metreden fazla bir derinliği sahip olduğu bilinen göl, bu özelliğiyle Türkiye'nin 1. dünyanın ise en derin 3. gölü olduğu belirtiliyor.

Magnezyum sülfat zengini olan gölün suyunun acı ve tuzlu olması nedeniyle gölde yaşayan bir canlı bulunmuyor. Ancak göl, birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Acıgöl'ün elips şeklindeki görüntüsü, aynı zamanda fotoğrafçıların da ilgi odağı oluyor. Çok sevilen Acıgöl içinde barındırdığı tuz miktarı ile güneşlenme esnasında bronzlaşmayı hızlandırıyor.

ACI GÖLDE 1 SAAT GÜNEŞLENMEK 1 HAFTA GÜNEŞLENMEK GİBİ

Göl, yaz aylarında vücudun ihtiyacı olan D vitaminini bol bol karşılıyor. Bronzlaşma süresi Acıgöl’de çok hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşirken, uzmanlar vücuda mutlaka yüksek faktörlü korumalı güneş kremi sürülmesini istedi.

Uzmanlar şu görüşleri dile getirdi: “Güneşlenirken en büyük dostunuz şapkanızdır. Güneş gözlüğü yerine şapka tercih etmeniz gözlerinizi korumakla birlikte, güneşten gelen ışığın hipotalamus bezini uyarmasıyla melanin üretimini artırarak bronzlaşmanızda artı etki gösterir. Bu yüzden hem başınızı korumak hem de sinir bozucu gözlük izlerinden kaçınmak için şapka doğru bir korunma tercihi olacaktır.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri