Konya'daki bu firma Avrupa pazarının yüzde 20'sine hakim

Konya sanayi alanında yaptığı üretimlerle birçok ülkeye ihracat yapan iller arasında geliyor. Konya'da üretim yapan pek çok firma Avrupa pazarına ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Onaylift Asansör, ülkenin önde gelen sektör temsilcilerinden biri olarak, Ar-Ge ve inovasyona olan bağlılığı ile dünya çapında tanınmış bir marka konumunda. 2023 yılında Konya'nın en büyük ihracatçıları arasında 34. sırada yer alan Onaylift’in hedefi bu başarıyı daha da ileriye taşımada Konya’nın asansör sektöründeki önemli markalarından Onaylift Asansör, kalitesi ve uluslararası arenadaki marka değeriyle büyümeyi sürdürüyor. 2015 yılında kurulan, genç, dinamik ve tecrübeli kadrosuyla kısa sürede sektördeki önemli bir marka haline gelen Onaylift Asansör, 20 bin metrekarelik üretim alanıyla yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlarken, son teknolojiyle ürettiği ürünleri ise dünyanın birçok ülkesine göndererek ihracatta büyük atılım gösteriyor.

Onaylift Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İmamoğlu yaptığı açıklamada, Onaylift Asansör’ün 2016 yılında kurulmuş olmasına rağmen yaptığı yatırımlarla büyüme trendini başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi. Sektörde emin adımlarla ilerleyerek önemli bir marka haline geldiklerinin altını çizen İmamoğlu; “Onaylift Asansör ilk kurulduğunda al-sat yapıyorduk. 2016 yılında asansör kumana panoları imalatına sonrasında ise kabin imalatına başladık. Üretim adetlerimiz arttıkça üretim alanımız da büyüdü. 2017 yılında kapı üretimine de başladık. 2 bin 500 metrekarelik üretim alanımızı büyüterek 2020 yılında 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekarelik yeni fabrikamıza taşındık. Şuanda Onaylift Asansör olarak; asansör kabini, otomatik kapısı, elektronik kumanda panosu, şase-süspansiyon gurubu başta olmak üzere asansörü tüm ekipmanlarıyla üretiyoruz. 190 kişiye istihdam sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL PAZARDA İHRACAT BAŞARISINI ARTTIRARAK YÜKSELİYOR

İhracatçı bir firma olduklarını ve ihracatı artırmak için önemli adımlar attıklarını belirten İmamoğlu şunları kaydetti; “Biz 6 yıldır ihracatımızı artırmak, şehrimiz ve ülkemize katma değer kazandırma adına ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Yılda sektörümüzle ilgili yaklaşık 5 adet fuara katılıyoruz. 7-8 kişilik alanında uzman dış ticaret ekibimiz var. Bu ekibimiz sürekli yurtdışı ziyaretlerine gidiyorlar. Müşterilerimizi üretim alanımıza davet ediyoruz. Tabi ihracat dünden bugüne olacak bir şey değil. Biz geçmişte yaptığımız çalışmaların meyvesini yiyoruz. Çok şükür ihracat konusunda da çok önemli bir yere geldik diyebilirim. Ukrayna, Arap ülkeleri, Rusya olmak üzere 53 ülkeye direkt ihracat yapıyoruz. Pazarımızı artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa pazarının yüzde 20’sine hakimiz. Buradaki payı yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz.” İhracat konusunda kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini vurgulayan İmamoğlu; “Onaylift ailesi olarak ihracat odaklı yaptığımız çalışmaların sonuçları bizi hem memnun ediyor hem gururlandırıyor. Konya’da en fazla ihracat yapan firmalar arasında 34. sırada yer almamız doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Yaptığımız kaliteli işler bize güç verirken, aldığımız bu güzel sonuçlar gelecek adına önümüzü de aydınlatıyor. Dolayısı ile bu sıralamadaki yerimizi daha da yukarı taşımak adına gelecek planlamalarımızı yapmaya ve belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için Onaylif ailesi olarak el birliğiyle özverili çalışmalarımızı sürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

UZMAN EKİPLE PROFESYONEL ADIMLAR

Bünyelerindeki alanında uzman ekiple sektörde fark oluşturan ürünler ortaya koyduklarının altını çizen İmamoğlu şu bilgileri verdi; “Asansör çok özel bir ürün. Dolayısı ile bir standardı yok. Özel tasarımlar ortaya koyuyoruz. Talebe ve asansör kuyusuna göre ürünlerimizi şekillendiriyoruz. Terzi misali, istenilen özelliklerde asansörler üretiyoruz. 13 kişilik mühendislerden oluşan bir çizim ve tasarım ekibimiz var. Bu ekibimiz tamamen asansör tasarımı konusunda çalışmalar yapıyor. Sonrasında üretim hattına geçen çizimler, üretildikten sonra da kalite kontrolden sonra müşterilerimize gidiyor. Yenilikçi olmak üretimde en önemli konulardan biri. Bundan dolayı biz Ar-Ge ve inovasyona çok önem veriyoruz. Ürünlerimizi sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz. Son olarak Konya’daki asansör fuarında tamamen yenilikçi anlayışla ürettiğimiz oval asansörümüzü tanıttık. Bu asansörümüze yoğun ilgi oldu. Orta Doğu tarafından ciddi siparişler aldık. Dolayısı ile yeni ürünler ortaya koymayı sürdüreceğiz.”

TEKNOLOJİSİYLE ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

Üretimde teknolojiyi ön planda tuttuklarını bu sayede de üretim kapasitelerinin oldukça fazla olduğunun bilgisini paylaşan İmamoğlu; “Yıllık 4 bin adet paket asansör üretimi yapıyoruz. Fabrikamızda robot sistemiyle, son teknoloji üretim yapılıyor. Üst düzey bir makine hattına sahibiz. Yenilikçi, inovasyona açık, sektörün önde gelen firmasıyız. Ar-Ge’ye önem veriyoruz. Çalışanına değer veren bir firmayız ve çalışanlarımızla bir aileyiz. Çalışanlarımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Çünkü bu bir ekip işi. Başarımızı da bu ekip çalışmasına ve çalışanlarımıza borçluyuz” diyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri