Konya'daki bu eylem başlamadan bitti!

Kazalara karşı ‘Kontrollü geçiş’ yapılması talepleri karşılanmayan Ali Ulvi Kurucu Mahallesi sakinleri eylem yapmak istedi. Eylem istihbaratı alan polis, mahalleliden önce yolun girişi kapattı. Mahalleli eylem yapamadan evlerine döndü

Meram Ali Ulvi Kurucu Mahallesi girişinde yapılacağı bildirilen yol kapatma eylemi başlamadan sona erdi.

Konya’nın merkez Meram ilçesinde bulunan Konya Karaman yolu üzerinde bulunan Ali Ulvi Kurucu Mahallesi girişinde üst üste meydana gelen trafik kazaları nedeniyle mahalle sakinlerinin sokak girişine “Kontrollü geçiş” yapılması talepleri yerine getirilmedi. Mahalle sakinleri tarafından Konya – Karaman yolunun trafiğe kapatılarak eylem yapılacağı ihbarını alan emniyet yetkilileri, çevik kuvvet, TOMA, çekici ve Polis ekipleri ile adeta sokak girişini kapattı. Böylece eylem başlamadan bitti.

Dün sabah saatlerinde mahalle sakinleri tarafından 140 araçla Konya – Karaman yolunun kapatılıp eylem yapılacağı ihbarını alan emniyet yol girişine adeta yığınak yaptı. Sabah saat 08.00 itibari ile Emniyet güçlerinin bölgeye gelmesinin ardından Mahalle Muhtarı ve Mahallenin ileri gelenleri ile görüşmelerinin ardından saat 10.00’da eylem başlamadan bitti.

YOLDA ÇOK KAZA OLUYOR

Başlamadan biten eylemin ardından bir açıklama yapan Mahalle Muhtarı Celal Erdoğan şunları söyledi: “Mahallemiz girişinde neredeyse her gün trafik kazası meydana geliyor. Bu nedenle Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne ve Konya Büyükşehir Belediyesine önlem alınması için müracaatta bulunduk ama bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadık. Mahalle sakinlerimizin Emniyet güçlerimizi ve Vatandaşlarımızı meşgul etmek gibi bir amacı asla olamaz fakat yetkililerden de Mahalle girişimizde bir önlem alınarak bu kazaların önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri