Konya'daki bin 34 su deposu temizlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, mesken, iş yeri ve resmi kurumlarda bulunan su depoları sebebiyle oluşabilecek hastalık riskine karşı depolara profesyonel ekiplerle dezenfeksiyon işlemi uygulayarak suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, mesken, iş yeri ve resmi kurumlarda bulunan su depoları sebebiyle oluşabilecek hastalık riskine karşı depolara profesyonel ekiplerle dezenfeksiyon işlemi uygulayarak suyun sağlıklı bir şekilde tüketilmesine katkı sağlıyor. KOSKİ, 2022 yılında bin 34 depoda hijyen çalışması yaptı.       

2022 yılı içerisinde ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden gelen mesken, işyeri ve resmi kurumlara ait su depolarının temizlik ve dezenfeksiyon taleplerini değerlendiren KOSKİ Su Deposu Temizlik ve Dezenfeksiyon ekibi, yoğunluklu olarak yaz aylarında depo temizliği gerçekleştirdi. Ocak-Mayıs ayları arasında 163 depo temizleyen KOSKİ, Haziran-Eylül ayları arasında 608 depo temizliği yaptı. Yılın geriye kalan kısmında ise 263 depo temizleyen KOSKİ, depoları sağlıklı bir şekilde kullanıma sundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dezenfekte ekibimiz tarafından, su depolarının iç yüzeyinin temizliği yapılmaktadır. Binada bulunan su deposuna kadar gelen sağlıklı su, depo bakımı ve dezenfeksiyonu yapılmamış su deposunda kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlenmektedir. Bu sudan kullanım neticesinde başta tifo, kolera, sarılık, hepatit gibi salgın hastalıklar olmak üzere birçok hastalıklara sebebiyet verilebilir."

Su depolarının çamaşır suyu, deterjan, kireç gibi hijyen sağlamayan maddeler kullanılarak sıradan kişilere temizletilmemesi gerektiği vurgusu yapılan açıklamada, "KOSKİ, ihmaller sonucu mikrop yuvası haline gelen binalardaki su depolarını dezenfekte etmektedir. Bunun için KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi yeterli olacaktır. Depo yüzeyleri, basınçlı makine ve kir sökücü aparatlar kullanılarak profesyonel ekiplerimiz tarafından yıkandıktan sonra kirli su dışarı atılmaktadır. Yıkama işlemi bittikten sonra depo yüzeylerindeki çatlak, su sızıntısı ve korozyonlar tespit edilmektedir” denildi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri