Konya'daki belediye güneş enerji santralinden ayda 250 bin lira kazanıyor

Dere, "Elektrik üretimine başlayan 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Panelimiz ile belediyemize ayda 250 bin TL gelir sağlıyoruz" dedi.

Altınekin İlçesi bugün tarihinin en büyük yatırımlarına kavuşuyor. Altınekin Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 16 derslikli Ali Esmehan Tekelioğlu Anadolu Lisesi, 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Paneli, 30 yataklı Altınekin oteli, Altınekin ve Oğuzeli halı sahaları, KOP Hayal Kütüphanesi, Altınekin ve Akıncılar Kapalı Pazar Yerleri ile 11 mahalle konağının açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, AK parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Açılış töreninde konuşan Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, “Altınekin’in sadece bereketli topraklarından değil, bereketli güneşinden de faydalanıyoruz. Elektrik üretimine başlayan 750 Kw gücündeki Güneş Enerji Panelimiz ile belediyemize ayda 250 bin TL gelir sağlıyoruz. Çevreci bir yaklaşımla hizmet üretiyoruz. Yapımını tamamladığımız 11 mahalle konağı ile hemşehrilerimiz arasındaki kaynaşmayı artırıyoruz. 28 milyon TL bedelli, 30 yataklı Altınekin otelimiz ile de Altınekin’e gelen misafirlerimizin konforunu artırıyor, turizme katkı sunuyoruz” diye konuştu.

 ALTINEKİN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Altınekin kalkınması ve gelişmesi birçok çalışma yaptıklarını belirten Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, “Yardımını ve katkısını her an yanımızda hissettiğimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un katkılarıyla Altınekin’imizde konut açığını kapatmak için ise elimizden geleni yaptık. TOKİ 1. Etap’ta 204 daireyi teslim ettik. 2. Etap’ta ise geçtiğimiz günlerde geçici kabul süreci başladı. 205 daireyi daha kısa süre içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.3. Etap TOKİ için ise çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda da müjdeli haber alacağımıza inanıyorum. Sayın Bakanımıza destekleri için tekrar teşekkür ediyorum.

Öte yandan, yine katkılarını her zaman yanımızda hissettiğimiz Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın desteği ile ilçemize güzel bir hastane kazandırdık. Destekleri için Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’ya da bir kez daha teşekkür ediyorum. Altınekin Belediyesi olarak; iyi günde ve kötü günde hemşehrilerimizin yanında olduk. Bu doğrultuda 20 mahallemizin tümüne tam donanımlı birer taziye aracı tahsis ettik. Belediyemize ise 1 cenaze aracı kazandırdık. Altınekin merkeze ve Oğuzeli’ne birer düğün salonu yaptık. Gençlerimizin mutluluğuna ortak olduk” ifadelerini kullandı

HEMŞEHRİLERİMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRCAĞIZ

Yapılan yatırımlar ile vatandaşların yaşam kalitelerini artırmak istediklerini belirten Dere, “Yapımını tamamladığımız 11 mahalle konağı ile hemşehrilerimiz arasındaki kaynaşmayı artırıyoruz.28 milyon TL bedelli, 30 yataklı Altınekin otelimiz ile de Altınekin’e gelen misafirlerimizin konforunu artırıyor, turizme katkı sunuyoruz. Bir taraftan da belediye olarak her zaman gençlerimizi düşünüyoruz. Altınekin merkeze ve Oğuzeli Mahallemize kazandırdığımız 3 halı saha ile gençliğe ve spora önemli bir katkı sunuyoruz. Bunun yanında; KOP Hayal Kütüphanemiz ile birlikte gençlerimizin eğitim hayatında da iz bırakıyoruz. Hemşehrilerimizin alışverişlerini daha konforlu ve temiz ortamlarda yapması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın hizmetine kazandırdığımız Altınekin merkez ve Akıncılar Kapalı Pazar Yerlerimiz ile ticarete de katkı sunuyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu yatırımların; ilçemizin gelişimine önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Bu güzel günde, bu değerli yatırımların açılışında bizimle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi

VATARDAŞLARIMIZA HER ALANDA HİZMET EDİYORUZ

Açılış töreninde söz alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, “Hizmetler vatandaşımızın daha konforlu, daha rahat ve güvenli yaşaması için yapılıyor. Ve elbette ki insanoğlu yaşadığı sürece bu hizmetler artarak devam edecek ve artarak ihtiyaçlarımız çeşitlenecek. Devlet de bunun için vatandaşının her ihtiyacını karşılamak zorunda. Sosyal devlet anlayışı gereği. Ben Altınekin’in ilk ilçe olduğu zamanı çok iyi hatırlıyorum. Gerçekten ilçe olduğu zaman çok daha farklı ihtiyaçlar vardı.

Bugün görüyoruz ki Altınekin’imiz bu konuda gerçekten çok yol kat etti. İnşallah bundan sonra da kat edecek. Bu topraklarda Kan ekerseniz can biter bu şekilde bereketli topraklarımız. Bugün birçok alanda ara elema9n ihtiyacımız var Meslek liselerinin bu konuda ara eleman yetiştirme noktasındaki önemini son yıllarda çok daha iyi anladık. Son 10 yılda meslek liseleri öğrenci neredeyse tabiri caizse avına çıkmaya başladılar. Şunu gördük ki üreticinin, özellikle sanayi Konya biliyorsunuz KOBİ'lerin başkenti durumunda çok fazla ara eleman sıkıntısı çekiyor. Üniversiteyle birlikte meslek liseleri açıldı. Bir şekilde ara eleman ihtiyacını gidermeye gayret ediyorlar ama bunun çok yeterli olmadığını biliyoruz. Ama bir taraftan da meslek liselerinden önce de çocuğun Bu şekilde mesleğe yönlendirilmesi ancak ailenin inisiyatifiyle olabilir. Bu nedenle bu konuda bence biliyorum ki altındakini hemşerilerimiz bir taraftan tarımla uğraşırken Konya'da da üretim noktasında, sanayi noktasında da çok iyi çalışan arkadaşlarımız var. Çocuklara bu konuda belki yol gösterici olabilirler. Bu okulun açılmasında emeği geçen herkes teşekkür ediyorum” diye konuştu

EĞİTİMLİ BİR NESİL YETİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Açılışta konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise şunları söyledi: “Altınekin'de 4 derslikli bir anaokulu ve yine 3 derslikli bir hayırseverlerle, dernekle yapılacak mahallemizdeki okulla daha eğitim yatırımlarımız sürüyor. Altınekin'de. 2 bin 700 öğrencimiz 25 kurumumuz, 2 yüz 33 öğretmenimiz 177 derslikte eğitim görüyorlar. Bu ne demek? Neredeyse 12 öğrenciye, 1 öğretmen düşüyor. Hükümetimizin geldiği seviye, getirdiği seviye bu. 750 bin öğretmen atayarak son 20 yılda neredeyse öğretmenlerin yüzde 80 ulaşıldı. Yeni atanan oran ve buralarda geçmişte 50, 70, 80, öğretmen varken bugün 233 öğretmenimizle gençlerimiz daha iyi bir eğitime doğru yol alıyorlar.

Eğitim her şeyin başı. Onun için de önemsiyoruz. Bugün burada bu güzel yatırımla inşallah tarımda çok önemli bir yer tutan ülkemiz için Altınekin bölgemizin bilinçli eğitimli gençlerle bu alanda daha ileriye gitmesini arzu ediyoruz. Bu okulumuzun dışında otel kütüphane, kapalı pazar, güneş paneli, halı sahalar, köy konaklarının da açılışı yapılıyor. Sayın belediye başkanımı da kutluyorum. Göreve geldiğinden beri Altınekin'de önemli değişikliklere vesile oldu. Gelişmeye vesile oldu. Hem merkez, hem mahallelerde bu gelişimi görüyoruz. Başkanımızı Ekibini de bu noktada kutluyorum. Allah yardımcısı olsun. Konuşmalarda bölgede su konusu gündeme geldi. KOP Başkanımızla konuştuk. Tabii yeterli değil ama devamlı katkıların verildiğini bilmemiz gerek. En son yapılan sekiz milyonluk sulama projesi yine kabak çekirdeği ve diğer ürünlerle eleme tesisleri de KOP tarafından bu bölgeye kazandırıldı. Yine Sakarya'dan getirilebilecek bir proje, su projesi de DSİ tarafından çalışılıyor. Bunlar tabii ki bu iklim değişikliğiyle zor bir döneme girdik, kolay değil. Biz asıl elimizdeki suları da verimli kullanmamız gerekiyor.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri