"Konya'daki anketin sonucunda 2. parti biz olduk"

Konya'da konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “13 şehirde anket yaptırdık. Anket yaptırdığımız illerden biri de Konya. Şu an Konya'da oyu en yüksek olan ikinci partiyiz” dedi 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya geldi. Özdağ, Konya'daki ilk buluşmasını basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. Hacıoğlu Izgara Etliekmek Serpme Kahvaltı salonunda düzenlenen programda Özdağ'a genel başkan yardımcıları, Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti. Programın açılış konuşmasını Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez yaptı. Ümütkesmez, “Konya'da genel başkanımızla esnaflarımızı, üreticilerimizi dinleyeceğiz. Zafer Partisi olarak öğrencilerimizle sohbet edeceğiz. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da başarılı işlere imza atıyoruz. Büyük bir heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

SEÇİM İÇİN NİSAN MAYIS KONUŞULUYOR 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aşılması gerektiğini söyleyerek, konuşmasına başladı. Özdağ, hem iktidara hem de muhalefete Konya'dan sert yüklendi. AK Parti iktidarının ülkeye ciddi manada zarar verdiğini öne süren Özdağ, bu tahribatı Zafer Partisi olarak kendilerinin düzelteceğini ifade etti. CHP ve İYİ Parti'ye yüklenen Özdağ, “Seçim için Mayıs, Nisan konuşuluyor. Neden buna çanak tutuyorsunuz? Bakın artık seçim hakimleri, en kıdemli hakimler değil de iktidarın hakimleri olacak. Niye böyle bir yasanın uygulanmasına imkân veriyorsunuz” şeklinde konuştu.  

SEÇİM YASASINA ELEŞTİRİ

Özdağ, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir Zafer Partisi olarak yüzde 10'luk barajın geçerli olmasını istiyoruz ama başka bir şey daha var. İktidar da bunu engellemek için yasaya engel olmaya çalışıyor. İttifak yüzde 10 aldığı zaman ittifak altında ve içinde bir partinin 'yüzde 10'luk bir dilim alırsam, meclise girerim' düşüncesi var. İYİ Parti öyle girdi ama yeni yasada ittifak içindeki yeni partilerin yüzde 50 barajının üstünde olması gerekiyor. Hükümet bu oyların Gelecek, DEVA ve Saadet'e gitmesini engellemek adına böyle bir çalışma içinde. Şimdi soruyorum, neden böyle bir yasanın uygulanmasına izin verdiniz? Neden böyle yapıyorsunuz? Lütfen benim söylediklerimin doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer söylediklerim doğruysa önce bu partilerin genel merkezlerini arayıp hesap sorun, eğer sizi ikna edecek cevaplar vermedilerse de Zafer Partisi'ni arayın” 

‘YENİ BİR PKK AÇILIMI İSTENİYOR!’

AK Parti’nin HDP ile görüştüğünü anımsatan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Açıklamalar geliyor. 'Bu görüşme doğru ve doğaldır' deniliyor. Bize göre doğru değil. Anayasının değiştirilmesinden önce yeni bir PKK açılımı isteniyor. Bu konu ile ilgili biz halkımızı bilgilendirdik. Bununla beraber değişik kurumlara değişik görevler verilmiş Doğu Perinçek'in PKK'lılara 'gelin tövbe edin bize katılın' şeklinde yapmış olduğu çağrılar tesadüf değil. AK Parti'nin birçok milletvekilinin HDP ziyaretini olumlu karşılaması da” ifadelerini kullandı. 

Ümit Özdağ, 13 şehirde anketler yaptırdıklarını, anketin yapıldığı şehirlerden birinin de Konya olduğunun altını çizerek, “Anketler, bizi mutlu ediyor. Konya anket sonuçlarına göre ikinci partiyiz. Birinci parti olmak için çok daha fazla çalışacağız, umutluyuz” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri