Konya'da yıllardır yapılması beklenen TOKİ projesi iptal edildi!

Konya kent merkezinde ve ilçelerde birçok TOKİ konut projesi hayata geçirildi. Yıllardır yapılması beklenen bu TOKİ projesi ise iptal edildi. Ev sahibi olma hayali kuranlar bu haberle adeta yıkıldı.

Konya merkeze 150 kilometre uzaklıktaki Taşkent'e toplu konut yapılacaktı. Çetmi ve Balcılar Mahallesi'ne toplamda 144 konut inşa edilecekti. O ihale iptal edildi. Konut sahibi olmak isteyenler bu haberle yıkıldı.

ALINAN KARAR SONRASI İHALE İPTAL EDİLDİ

Konya'da ekonomik şartlar sebebiyle müteahhitler tarafından yeni konutlar geçmiş yıllardaki gibi inşa edilmezken, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hamlelerine devam ediyor.

Şehrin dört bir yanında yaptıkları konutlarla vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, yeni bir projeyi de Konya'nın şirin ilçelerinden olan Taşkent'e kazandıracaktı. Projenin bina inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi için ihaleye çıkılmıştı. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecekti. O ihale iptal edildi.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Projenin ihalesi, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecekti. Konutlar, yer tesliminden itibaren 500 gün içinde bitirilecekti. İhaleye kısmi teklif verilemeyecekti. Çetmi'ye 56, Balcılar'a ise 88 konut inşa edilecekti. Toplamda 144 daire Taşkent'e kazandırılmış olacaktı. Ayrıca sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktı. Konutlar, 500 gün içinde tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilecekti. O projenin iptal olması gerek ilçe halkını gerekse de ev sahibi olmayı düşünenleri büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri