Konya'da yılda 45 bin traktör üreten fabrikadan kâr payı kararı

Konya'da yılda 45 bin traktör motoru üreten Tümosan, kâr payı kararını açıkladı. Bahsi geçen kararın detayları belli oldu.

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan Tümosan yaklaşık olarak 50 yıldır üretime aralıksız devam ediyor. Yılda 45 bin traktör ve 75 bin motor üretim kapasitesine sahip olan fabrika yatırımları sürdürüyor. 1 milyon 600 bin metrekare alan üzerine kurulu olan fabrikanın hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görüyor.

KONYASPOR'UN İSİM SPONSORU

Aynı zamanda Konyaspor'un isim sponsoru olan marka kentin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TMSN) tarafından 18 Eylül 2024 tarihinde Kamuyu aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde 2023 yılı kar payı dağıtım kararı hakkında açıklama yapıldı.

TÜMOSAN BU YIL KÂR PAYI DAĞITMAYACAK

Açıklamada Şirket tarafından 31.12.2023 tarihli; Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre hazırlanan ve Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından denetlenen finansal tablolara göre 721.718.231 TL Net Dönem Karı gerçekleştiği, Dönem Karının 2023-2025 yıllarında yapılan/planlanan yatırımların finansmanında Özkaynak desteği olarak kullanılması ve buna istinaden 2023 yılında kar dağıtılmaması hususunun 24.10.2024 tarihinde yapılacak genel kurulda oylamaya sunulacağı belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri