Konya'da yeni sistem ile ceza yazılıyor! Araç kullanırken bunu yapmayın

Trafikte kural ihlali yapanlarla mücadele için yeni denetimler devam ediyor. Son olarak araç kullanırken emniyet kemeri takmayan ya da telefonla oynayanlara yeni sistemle ceza yazıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan araç ve şahısları tespit etmek amacıyla şehrin birçok noktasına kurulan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS), Kent Güvelik Yönetim Sistemleri (KGYS) ve araç üstü kameralar ile denetimlerini sürdürüyor.

360 DERECE ÇEKİM YAPABİLEN KAMERALAR VAR

Araçların üzerine takılan ve 360 derece çekim yapabilen yüksek çözünürlüklü kameralarla ekipler, hareket halindeyken ve devriye hizmetini yürütürken bir yandan da diğer araç sürücülerini denetleyebiliyor. Aralıksız video kaydı alan ve üzerindeki sensörlerle otomatik olarak hareket edebilen kameralar, trafikte sürücülerin emniyet kemeri takmama, telefonla konuşma gibi ihlallerini tespit ediyor.

YÜZ TANIMA SİSTEMİ ÇALIŞIYOR

Ayrıca kamera sisteminin yüz tanıma özelliği de bulunuyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yaşanan kazaları ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla 2 ayda PTS ve KGYS sistemlerindeki kameralarla “Emniyet Kemeri Kullanmamak” kural ihlalinden bin 56 sürücüye 460 bin 416 TL, seyir halinde iletişim cihazlarını ele alarak araç kullanmak” kural ihlalinden 85 sürücüye 80 bin 835 TL cezai işlem uygulandı.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (58)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri