Konya'da yeni istihdama 20 bin lira destek! İşte şartlar

Konya ekonomisini canlandırmak için yeni proje kapsamında istihdam başına 20 bin lira destek verilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Genel Müdürlüğü tarafından istihdama destek vermek amacıyla hayata geçirilen Üretim Sürecine Katılım Programı (ÜSKAP) Konyalı sanayicilere tanıtıldı. İşletmelere istihdam başına 20 bin TL’ye kadar destek verilebilecek.

Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün, İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, Konyalı sanayiciler ve insan kaynakları uzmanları katıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “İstihdam edeceğiniz kişileri, istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. Her iş veren kendi benimsediği usulde kendi çalışanını yetiştirebilecek. Burada yüksek öğrenim mezunlarının istihdam edilmesinde 20 bin TL’ye kadar ücret, SGK primi ve vergi desteği sağlayacağız. Diğer mezunlarda da 15 bin TL’ye kadar katkı sağlıyoruz.”

Konuşmaların ardından Aktif İşgücü Hizmetleri İstihdam Uzmanı Abdullah Tamer Yılmaz ve Uzman Yardımcısı Zülal Yılmaz, programı tanıtan sunum gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri