Konya'da yeni holding dönemi resmen başladı! İşte ismi ve özellikleri

Konya'da ismini herkesin bildiği meşhur holdinglerden birisi kısa süre önce ismini değiştireceğini duyurmuştu. Söz konusu karar kesinleşti ve resmiyet kazandı. Konya Merkezli İttifak Holding'in ismi Loras Holding olarak değiştirildi.

Konya bir zamanlar holding sayısıyla Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyordu. Yıllar geçtikçe Konya'da holding sayısı da önemli ölçüde azıldı. Kentte aktif olarak faaliyet gösteren ve büyüklüğüyle dikkat çeken iki holding kaldı.

Bunlar ise eski ismiyle Kombassan Holding olan Bera Holding ve İttifak Holding olarak listede yer alıyor. Bera Holding son yıllarda bünyesinde bulundurduğu şirketlerle ciddi bir büyüme kaydetti.

Holdinge bağlı en dikkat çekici firma gıda alanında Golda. endüstri alanında ise Konya Kağıt olarak dikkat çekiyor.

İttifak Holding ise bünyesindeki Adese Marketler Zinciri'ni kapatma kararı aldı. Adese Gayrimenkul olarak çalışmalarını sürdüren firma kısa süre önce ZerMeram projesini satışa çıkardı.

Konya'nın en büyük konut projelerinden birisi olan ZerMeram ekonomi dünyasında büyük ilgi gördü. Ayrıca İttifak Holding'e bağlı olan İmaş Makine yıllardır büyümesini sürdürüyor. Gıda alanında üretim yapan Selva son aylarda yeni yatırım kararlarını duyurdu.

İrmik üretim kapasitesini artıran firma ayrıca yurtdışına tek seferde 12 milyon dolar ihracat anlaşması yaparak bir rekora imza attı.

Konya'da ismini herkesin bildiği meşhur holdinglerden birisi kısa süre önce ismini değiştireceğini duyurmuştu. Söz konusu karar kesinleşti ve resmiyet kazandı. Ticaret Sicil Gazetesi'nde karar yayımlandı. Konya Merkezli İttifak Holding'in ismi Loras Holding olarak değiştirildi.

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Borsamız Ana Pazar'da işlem görmekte olan İTTİFAK HOLDİNG A.Ş. ticaret unvanının Loras Holding A.Ş.olarak değişmesi nedeniyle, bülten adı 10/10/2023 tarihinden itibaren LORAS HOLDING olarak değiştirilecektir."

İsim değişikliği kararı bugünden itibaren geçerli olacak şekilde resmiyet kazandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri