Konya’da yeni hastane açıldı! Türkiye’de ilk olacak

Son yıllarda Konya'ya yapılan yatırmalar ile adından en çok söz ettiren şehirler arasında yer aldı. Bir çok alanda yatırım alan Konya yeni yapılan hastane ile Türkiye'de bu hastaneye sahip olan tek şehir olacak.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği açılış töreni yapıldı. Açılış törenine PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun yanı sıra, KGTÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği Müdürü Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KGTÜ ile Konya Şeker arasındaki iş birliğinin artacağına dikkat çeken PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Bunun en güzel örneği Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği oldu. Bu klinikteki çalışmalarla bitkilerdeki kök hastalıklarının önüne geçilecek” dedi


TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK KLİNİĞİ
Programın açılış konuşmasını Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği Müdürü Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş yaptı. Baştaş, bitki sağlığına dikkat çekti. Üniversite bünyesinde kapsamlı bir klinik kurduklarını dile getiren Kurtuluş, “Bu klinik, Türkiye’de ilk ve tektir. Klinikte hastalıkların tanısı yapılacak ve hastalıkla mücadele edilecek. Kliniğimiz çok ciddi AR-GE potansiyeline sahip olacak. İlerleyen yıllarda tarımsal yapımızı değiştirmemiz gerekecek. Yeni teknoloji kullanmamız gerekecek. Bu anlamda kliniğimiz çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

10 YIL ÜNİVERSİTE İLE KURUM ARASINDA SAĞLIKLI İLETİŞİM KURULAMAMIŞ
PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu ise “Kök hastalığı başlı başına bir dert çiftçi için. Tohum, ürün ve toprak hastalıkları var ama ülke tarımında en büyük sorunlardan biri su” dedi. “Son 1 buçuk yıl içinde üniversitemizde öğrenci sayımız arttı, tasarrufa gidildi” diyen Başkan Erkoyuncu, şunları kaydetti: “Bu kurum kendi ayakları üzerinde durmalıydı. Oldu da. Biz, üniversitemizle her türlü iş birliğine açığız. Bugüne kadar sığ sebeplerle üniversitemiz ile kurumumuz arasında sağlıklı bir iş birliği olmamış. 10 yıldan bahsediyorum. Bu klinikte çok başarılı işlere imza atılacağını düşünüyorum. Hep birlikte el ele çok çalışacağız.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri