Konya'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler düzenlendi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Vahdettin Özkan, Ahmet Haşhaş İlkokulu'ndaki törende bugünün öğrenciler için bayram olduğunu söyledi.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin geleceğe güvenle bakmak ve nesillerin iyi yetişmesi için işbirliği yaptığını dile getiren Özkan, "Bu yönüyle de geleceğimize güvenle bakmak için eğitimi bir numaralı iş haline getirmek önem arz ediyor. Yeni dönemin bereketli, erdemli değerlere ulaşmış öğrencilerin yetişmesine vesile olmasını diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit de "Eğitim yuvaları olan okullarımız, yarınlarımızın şekillendiği, aziz milletimizin nice hayal ve hedefinin zihinlerde fidana durduğu mekanlardır." ifadesini kullandı.

Programda öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

İlk ders zilini çalan Vali Özkan, protokol üyeleri ile 1. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek başarılar diledi.

Programa AK Parti Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri