Konya’da yeni bir market ve ekmek fırını açıldı! Artık başka ilçeye gitmeye gerek yok

Uzun yıllardır ekmek dahil günlük temel ihtiyaçlarını çevre ilçelerden karşılamaya çalışan Ahırlı ilçe sakinleri hizmete giren BİM Alışveriş Merkezi ve Dedeoğlu Ekmek Fırını sayesinde yıllar süren özlemlerine kavuştu

İlçe olmasına rağmen ekmek dahil günlük temel gereksinimlerini karşılamak için neredeyse kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan Konya’nın Ahırlı ilçe sakinleri BİM Alışveriş Merkezi ve Dedeoğlu Ekmek Fırınının hizmete girmesiyle mutluluk yaşadı.

Ahırlı Belediye Başkanı Ali Üzlük, “İlçe sakinlerimiz günlük temel ihtiyaç maddelerini çok uzun yıllardır, Bozkır, Seydişehir veya Yalıhüyük İlçesinde bulunan alışveriş merkezinden karşılamak için oldukça meşakkatli bir yol kat etmek zorunda kalıyorlardı. Ancak ilçemize kazandırılan BİM Alışveriş Merkezi ve fırınımız ile vatandaşlarımız büyük bir yükten kurtulmuş oldu” dedi.

İHTİYACA GÖRE KAPASİTE ARTACAK

Önceki dönem Belediye Başkanı İsa Akgül’ün ilçeye kazandırdığı 5 adet yeni işyerinin 4 tanesini BİM’e tahsis ettiklerini ifade eden Üzlük, “BİM günlük gelen taze ürünler ile vatandaşlardan tam not aldı. Fırıncımız Muhammet Dedeoğlu usta ise çölyak hastaları için glütensiz mısır ekmeği, şeker hastaları için tam buğday ekmeği, tansiyon hastaları için tuzsuz ekmek ve çavdar ekmeğinin yanı sıra günlük ürettiği simit, haşhaşlı ve peynirli poğaça çeşitleri ile her kesime hitap ediyor” dedi. Fırıncı Muhammet Dedeoğlu ise günlük 600 ile 1000 adet ekmek ürettiklerini ifade ederken bu rakamın ihtiyaca göre artırma kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Vatandaşlar ise alışveriş merkezi ve fırının hizmete girmesi ile iki ayrı mutluluğu birden yaşadıklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri