Konya'da yeni akaryakıt istasyonu açılacak! Arsası 65 milyon liraya satışta

Konya'da çok sayıda akaryakıt istasyonu var gibi gözükse de bazı bölgelerde istasyon eksikliği gözlemleniyor. Bu yüzden belediye bir akaryakıt istasyonu arsasını satmaya karar verdi.

Türkiye'de binlerce akaryakıt istasyonu vatandaşa hizmet veriyor. Araç sahiplerinin akaryakıta ulaşımı için istasyon sayısının çok olduğu söyleniyor. Konya'da bazı caddelerde 4-5 tane akaryakıt istasyonuna rastlamak mümkün.

BAZI BÖLGELERDE AKARYAKIT İSTASYONU YOK

Kent merkezinde istasyon sayısı çokken bazı noktalarda ise hiç yok. Durum böyle olunca araç sahipleri mağdur oluyor. Konya'da akaryakıt istasyonunun hiç bulunmadığı bir bölgede yeni istasyon açılacak. Akaryakıt istasyonunun açılacağı noktadaki arsa ise Karatay Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.

KONYA'DA 65 MİLYON LİRAYA SATILIK İSTASYON ARSASI

8.236 metrekare alana sahip olan akaryakıt istasyonu arsası ihale ile satılacak. Tatlıcak'ta yer alan arsanın satışı için muhammen bedel olarak 65 milyon lira belirlendi. İhaleye katılacaklar için geçici teminat bedelinin ise 1 milyon 950 bin lira olduğu aktarıldı.

Karatay Belediyesi ihaleye ilişkin şu bilgilere yer verdi:

1. Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda tapu kayıtları ve muhammen bedelleri yazılı 1. sıradaki gayrimenkul 2886 sayılı Kanun ve şartnamesi dâhilinde açık teklif usulü ile diğer gayrimenkuller kapalı teklif usulü ile satılacaktır.
2. İhale 18.10.2023 Çarşamba günü saat 15:00'de Belediye Encümenince, Encümen toplantı salonunda yapılacaktır.
3. İhaleye gireceklerin en geç 18.10.2023 Çarşamba günü saat 12:30’a kadar geçici teminat bedelini Belediyemize nakit yatırmaları veya 2886 sayılı kanuna göre teminat yerine geçen belgeler ile 7. maddede belirtilen belgeleri Belediyemiz Gelir ve Tahakkuk Şefliği’ne ibraz etmeleri gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri