Konya'da yaşayan Suriyeli sayısında artış var! İşte son rakam

Konya ve Türkiye genelinde en büyük sorunlardan birisi göçmenler. En çok Afganistan ve Suriye'den gelip Türkiye'ye yerleşenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Kentte yaşayan Suriyeli sayısı belli oldu. Sayıdaki artış dikkatlerden kaçmadı.

Konya, Türkiye genelinde en çok göçmenin yaşadığı illerden birisi. Zaman zaman gündeme gelen göçmen sayısına ilişkin dikkat çeken bir bilgi yer aldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu ve Vali Yardımcısı Sait Arcaklıoğlu, 31 ilçe kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ile toplantı yaptı. Toplantıda dikkat çeken açıklamalar ise Konya'da oy kullanacak seçmen sayısı ve kentte yaşayan Suriyeli sayısı oldu.

1 MİLYON 649 BİN 704 SEÇMEN OY KULLANACAK

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'da 1 milyon 649 bin 704 seçmenin 5 bin 365 sandıkta oy kullanacağını belirtti. Seçimlerde 6 bin 437 polis, 2 bin 326 jandarma olmak üzere toplam 8 bin 763 personelin görev başında olacağına vurgu yapıldı.

KONYA'DA 120 BİN 356 SURİYELİ YAŞIYOR

Konya'da yaşayan Suriyeli sayısı zaman zaman gündeme geliyor. Kentte yaşayan Suriyeli sayısı belli oldu. Konya'da geçici koruma altındaki Suriyeli sayısının 120 bin 356 olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, 4 Ocak 2024 tarihli raporlarında Konya'da yaşayan Suriyeli sayısını 120 bin 7 olarak açıklamıştı. 2 ayda kentte yaşayan Suriyeli sayısının 349 kişi arttığı ortaya çıktı. Kent genelinde ikamet izni ile kalan 8 bin 544 ve uluslararası koruma çerçevesinde kalan 13 bin 508 kişi olmak üzere toplam göçmen sayısının ise 142 bin 408 olduğunu belirtildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (31)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri