Konya'da yarın 3 fuar birden açılacak

Konya'da, 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek KONMAK, KONELEX VE İSKON fuarlarına yurtiçi ve yurt dışından 360 firma ve temsilcisi katılacak
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, ''KONMAK 2011 Fuarı'' (8. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı) ile ''KONELEX 2011'' (6. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı) ve ''İSKON 2011'' (6. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) fuarları, yarın TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.
 
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 3 fuarla ilgili Konya Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, söz konusu üç fuarın da kendi alanında büyük fuarlar haline geldiğini belirtti.
 
Ortadoğu, ABD, Uzak Doğu ve Avrupa'dan 20 ülkenin firmalarının ve temsilcilerinin fuara katılacağını söyleyen Ersözlü, Türkiye'den de, başta İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir olmak üzere toplam 50 ilden firmanın fuarda bulunacağını belirtti.
 
Geçen yıla oranla fuar alanını yüzde 25 büyüttüklerini anlatan Ersözlü, ''Bu yılki fuarlarımız 25 bin metrekarelik alanda açılacak. Kapalı alanların yanı sıra bir de çadır kurarak toplam 4 bölümde firmalar ürünlerini sergileyecek'' dedi.
 
Fuarda, 4 gün boyunca 700 markanın bin 300'ün üzerinde makine ve malzemesi ile üretim süreçlerine ilişkin yenilikler ve teknolojik gelişmelerin topluca sergileneceğini ifade eden Ersözlü, şunları kaydetti:
 
''Sektörlerin kendi konusunda bölgesinin en kapsamlı buluşmaları olan fuarlar, önceki yıl 24 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl ise TÜYAP'ın Moskova, Sofya, Üsküp, Tahran ve Halep'te bulunan ofislerinin yanı sıra Dış Ticaret Müsteşarlığının yaptığı yoğun tanıtım sayesinde, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu ülkelerinden gelecek ticari alım heyetlerine ve yurtiçinden sektörün yoğun olduğu 50 farklı ilden konuyla ilgili 30 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz.''
 
Ersözlü, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak, Ortadoğu'daki siyasi dalgalanmalardan dolayı, fuara katılacak Mısır ve Suriye'den iptaller aldıklarını bu ülkelerin fuara katılamayacağını sözlerine ekledi.
 
Fuar 28-29-30 Nisan tarihlerinde saat 10.00 ve 19.00 saatleri arasında, 1 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00 ve 18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri