Konya'da vekil dağılımı değişecek

Gelecek Partisi Konya kurucu il başkanı ve milletvekili aday adayı Hasan Ekici, “Konyalılar, artık her şeyin farkında. 8-7, 9-6, 10-5 olacak sonuçlar. Millet İttifakı, Konya'da daha fazla vekil çıkartacak” dedi

14 Mayıs seçimiyle Konya'da vekil dağılımının değişeceğini söyleyen Gelecek Partisi Konya kurucu il başkanı ve milletvekili aday adayı Hasan Ekici, “Konyalılar, artık her şeyin farkında. 8-7, 9-6, 10-5 olacak sonuçlar. Millet İttifakı, Konya'da daha fazla vekil çıkartacak” dedi Gelecek Partisi Konya kurucu il başkanı ve milletvekili aday adayı Hasan Ekici, Merhaba TV'de yayınlanan “Merhaba Siyaset” programına konuk oldu. Ekici, ülke ve Konya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili aday adaylığı ile ilgili konuşan Ekici, “İl başkanlığından istifa edeceğimiz için usülen genel başkanımıza bir bilgi vermeliydik. Siyasi nezaket bunu gerektirir. Genel başkanımızın vereceği her karara da tabiydik. Hem Konya hem de süreci istişare ettik ve aday adaylığıma olur verdi genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu. Daha sonra başvurumuzu yaptık. Konya'mız, partimiz ve ülkemiz için inşallah hayırlı olur” dedi.

KONYA'DA 3-4 VEKİL ÇIKARACAK POTANSİYELİMİZ VAR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Konya'dan beklentisinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ekici, Davutoğlu'nun Konya için bir değer olduğunu belirtti. “Genel başkanımızın da bizim de Konya'dan beklentimiz yüksek” diyen Ekici, “Konyalıların, 14 Mayıs seçimlerinde hem partimize hem de 6'lı masaya gereken desteği vereceğini biliyoruz. Anketlerde bu beklenti potansiyelini görüyoruz. Bizim amacımız hem Cumhurbaşkanını değiştirmek hem de mecliste çoğunluğu elde etmek. Bu amaçla 'Hangi ilde hangi partilerle seçime gidilirse daha fazla vekil çıkarılır' görüşmeleri yapılıyor. Ona göre bir karar verilecek. Seçimlere az kaldı. Hiçbir problem yok. Gelecek Partisi olarak bizim Konya'da 3-4 vekil çıkarabilecek bir potansiyelimiz var. Geçtiğimiz gün genel merkezdeydim. Diğer partilerimizin genel merkezlerinin de önünden geçtim. Müthiş bir heyecan ve talep var. Millet İttifakı partilerinde ve tabanında 'İktidarı değiştirme' noktasında ciddi bir heyecan var. Türkiye'yi bu ucube sistemden ve birçok alandaki enkazdan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN BEN DE İMAM HATİPLİYİM

İnsanların geçmişten gelen eğilimlerinin varlığına işaret eden Gelecek Partisi Konya kurucu il başkanı ve milletvekili aday adayı Hasan Ekici, daha sonra şunları kaydetti: “Ben İmam Hatip mezunuyum. 28 Şubat sürecini yaşadım. 6'lı masa, yani Millet İttifakı tüm toplumsal kesimin teminatı. Biz de o masadayız. Kimse endişe etmesin. Benim en ufak bir endişem yok. Sadece dindarların veya bir başkasının değil, herkesin güvencesi olacak 6'lı masa. Kimsenin kazanımlarına zarar gelmeyecek. Hatta bu kazanımlar daha da genişletilecek. Kemal Beyin Cumhurbaşkanlığı seçiminde ciddi oranla destek alacağını düşünüyorum. Biz, yeni bir Erdoğan seçmeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir Erdoğan olmayacak. Biz, ülkeyi tek akılla değil, istişareyle yöneteceğiz. 5 partinin genel başkanı da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Konya'nın değeri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak ve belli alanlarda sorumluluk alacak. Genel başkanımızın nasıl başbakanlık yaptığını herkes bilir. 85 milyonun tek kuruşuna el uzatmadı. İnsanlarımızın hakkını korumanın mücadelesini verdi. Kimsenin şüphesi olmasın. Yani sadece Kemal Beye oy verilmeyecek, aynı zamanda Konya'nın gururu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na da cumhurbaşkanı yardımcılığı için oy verilmiş olacak.”

KONYALI HEMŞEHRİLERİMİZ ARTIK HER ŞEYİN FARKINDA

Millet İttifakı adı altında farklı partilerle bir araya gelmelerinin bazı nedenlerinin olduğunu, toplumun kutuplaşmadan, birbiriyle kavga etmekten bıktığını dile getiren Ekici, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kısır, dar ve ideolojik tartışmalardan toplumun her kesimi çekti. 85 milyon vatandaşımız, bizim ortak paydamızdır. Biz, diğer 5 partiyle Gelecek Partisi olarak en çok bu paydada bir araya geldik. Genel başkanımızın AK Parti'de verdiği kavgalar vardı. Şeffaflık, hesap verilebilirlilik, denetim önceliğiydi Ahmet Davutoğlu'nun. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunları çıkarırsanız il ilçe başkanı bulamazsınız' demişti. Oysa şeffaflık, 85 milyona değer katacak. Mülakat yerine liyakat, ülkeye de insanlarımıza da değer katacak. Yolsuzluklar bitecek. İnsanımız torpilden bıktı. Ne diyoruz; 'Hak eden girsin işe.' Kimsenin ötekileştirilmesini istemiyoruz. 6'lı masa bu temeller ışığında bir araya geldi. Konyalı hemşehrilerimiz artık her şeyin farkında.”

KONYA'DA VEKİL ÇOĞUNLUĞU MİLLET İTTİFAKI'NDA OLACAK

Gelecek Partisi'nin Konya'da yüzde 20'ler civarında bir oy potansiyelinin olduğunu ifade eden Hasan Ekici, normal bir dönemden geçilmediğini aktardı. İnsanların aşırı baskı altında olduğunu söyleyen Ekici, “İnsanlar, partimize üye olmaktan çekindi. Neden mi? Başıma bir şey gelir mi diye. Çocuğum mülakata girecek, elerler mi endişesiyle. Sosyal destek alıyoruz, kesilir mi korkusu var. İnsanlar, düşüncelerini ifade etme konusunda özgür değil. Bu durum, anketlere de yansıyor. Bu seçimin 2002 seçimiyle benzer sonuçlarının olacağını öngörüyorum. Anketlerden çok farklı ve çok daha şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak. Cumhur İttifakı'nın oy kaybı çok fazla. Konya'da da vekil dağılımının değişeceğini düşünüyoruz. Konya'da vekil çoğunluğu Millet İttifakı'na geçecek. 8-7, 9-6, 10-5 olacak sonuçlar. Millet İttifakı, Konya' a daha fazla vekil çıkartacak. Konyalı, 15 Mayıs sabahına çok daha mutlu uyanacak. Konya'nın başlanamayan, yapımı başlasa da tamamlanamayan birçok yatırım var. Bu yatırımları ya hayata geçireceğiz ya da tamamlayacağız. Konya, suya kavuşturulamadı. Konya'yı suya kavuşturacağız. Yolsuzluk yapanlara hukuk nezdinde hesap soracağız. Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcılarından biri de genel başkanımız Ahmet Davutoğlu olacak. Birlikten doğacak enerji ve sinerjiyle, yepyeni bir Türkiye ve Konya'ya uyanacak hemşehrilerimiz. Türkiye'ye liyakat ve güven hakim olacak. Ekonomik problemler çözülecek. Siyaset, inanç ve azim işi. O inanç ve azim de bizlerde var. Bu zafer, kaybedeni olmayan bir zafer olacak vatandaşımız nezdinde.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri