Konya'da üniversite öğrencilerinin tasarladığı sağlık kabini Hatay'a gönderildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından üretilen sağlık kabini, Konya Konteyner Kent'te hizmet vermek üzere Hatay'a gönderildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Konya Konteyner Kent'e gönderilecek sağlık kabininin yapımı tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesi ve sağlık kabininin tamamlanması için emek harcayan NEÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi akademisyen ve öğrencileri Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve hayırsever iş insanları ile bir araya geldi. Modesa sanayi bölgesinde tamamlanan ve kullanıma hazır hale getirilen sağlık kabini Konya Konteyner Kentte hizmet verecek. Projen hakkında bilgi veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Dicle Aydın, “İç mimarlık ve çevre tasarımı öğrencilerimiz Konya Konteynerken için bir sağlık kabini tasarlamayı düşündüler. Bu kapsamda 21 kare metrekare olan konteyneri çok işlevli bir hale getirdiler. İki sağlık personelinin çok rahat şekilde hizmet verebileceği aynı zamanda eğir ihtiyaç olursa barınabilecekleri bir anlamda sağlık ocağı yaptılar. Bu projenin öğrencilerimiz depremzedelerin bir nebze olsun yaraların sarmak için bu projeyi gerçekleştirdiler öğrencilerimi de tebrik ediyorum” dedi

ÇOK DEĞERLİ VE ANLAMLI BİR PROJE

Öğrenciler tarafından hayata geçirilen bu çok değerli ve güzel bir proje olduğunu belirten KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden bugüne kadar bütün Türkiye ve dünyanın birçok ülkesi çok büyük yardımlar yapmaya başladı. Sahremizde ilk anadan itibaren afet bölgesinde çok büyük işler yaptı. Depremde ihtiyaçlar çok değişken oluyor ilk günün ihtiyaçları sadece ekmek, su gıda iken zaman içinde çadıra konteynıra, kalıcı konutlara evirilen bir sürece dönüştü. Konya olarak afet bölgesinde iki tane konteyner kent yapıyoruz. Bugün burada çok anlamlı çalışma var. Konya tarafından kurulan konteynır kentlerde kullanılmak üzere bir sağlık kabini yapıldı. Bu proje çok özel bir proje çünkü sağlık kabinin yapımına öğrenci kardeşlerimiz emek verdi tabi hayırseverlerin malzeme destekleriyle beraber çok güzel bir sağlık kabini yapıldı. Bu sağlık kabini de bugün inşallah yola çıkacak ve sağlık kabinimiz bölgede hizmet vermeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri