Konya'da ucuz etliekmek satanlar hile mi yapıyor? İçeriğiyle ilgili yoğun denetim başladı

Konya'da etliekmekçilere yönelik yoğun denetim başladı. Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, “Bir şeyler duyuyoruz. Etliekmekte hileye karşıyız” dedi

2024 yılı gıda numune alma planı kapsamında Konya'da etliekmekçilerin kullandığı harçtan numuneler alınmaya başlandı. Özellikle piyasanın altında bir fiyatla satış yapanlara, mahalle arasındaki esnaflara ağırlık verildiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Alınan etliekmek harcı numuneleri Konya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde histolojik muayene ve kanatlı eti aranması analizlerine tabi tutuluyor. Harcın Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği'ne ve Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'ne uygun olup olmadığı tespit ediliyor.

ETLİEKMEĞİN İÇİNE BAŞKA ŞEYLERİN KONULDUĞUNU DUYUYORUZ!

Konu ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, ucuza değil, çok ucuz ve çok pahalıya karşı olduklarını dile getirdi. Konya'da daha önceki yıllarda fiyat sınıflandırmasının olduğunu ancak bu durumun ortadan kalktığını ve tek liste ile satış yapıldığını ifade eden Başkan Karamercan, “Ucuz etin suyu kara olur” diyerek, konunun yakından takipçisi olduklarını söyledi. “Biz, insan sağlığıyla oynanmasın istiyoruz” diyen Karamercan, “Bir etliekmekçi etliekmeğin için ne koyduğunu yazacak. Kritere göre bir etliekmek sebzesi, eti ve hamuruyla 360 gram olmalı. 360 gramla da bir vatandaş tıka basa doyar. Etliekmek için bazı esnafların 100-120 gram hamur kestiğini, içine az et koyduğunu duyuyoruz. Etliekmeğin içinde başka ürünlerin olduğunu duyuyoruz kasap arkadaşlarımızdan. Etten daha çok sebze koyanlar var. Biz, etliekmekte hile yapılmasına, halkın sağlığıyla oynanmasına karşıyız” şeklinde konuştu.

BİR DE BIÇAKARASI YAPIN GÖRELİM SİZİ!

Piyasadan çok daha ucuza etliekmek satanlara “Gücünüz yetiyorsa bıçakarası yapın görelim” diyen Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ucuza etliekmek verenler neden bıçakarası, sade kekikli yapmıyor? Şu an biz bir çalışma yapıyoruz. Numuneler alınsın, sonuçlara bakalım ve ona göre söyleyeceklerimiz olacak. Maliyetler ortada. Herkes yediğini, içtiğini bilmek zorunda.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri