Konya'da ucuz ekmek kuyruğu! 5 liraya satılıyor

Türkiye genelinde vatandaş geçinmek için çeşitli formüller arıyor. Son aylarda ekmeğe gelen büyük zamlar bütçeyi olumsuz etkiledi. Konya'da bugün ucuz ekmek kuyruğu oluştu.

Ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü düştü. A'dan z'ye zam gelmeyen ürün neredeyse kalmadı. Asgari ücret 11 bin 402 lira olarak ödeniyor. Söz konusu maaş ile insanlar hem evinin kirasını ödeme çalışıyor hem de gıda alışverişini yapmaya çalışıyor. Bu süreçte en çok fiyatı artan ürünlerden bir tanesi de ekmek oldu. Son zamanlarda ekmeğe gelen zamlar vatandaşın tepkisine neden oldu.

2022 YILINDA EKMEK 3,5 LİRAYA SATILIYORDU!

Konya’da 2022 yılının Ekim ayında 200 gram ekmek 3,5 liraya satılıyordu. 200 gram ekmeğin fiyatı geçtiğimiz ay 7 liraya yükseltildi. Yani bir yılda yüzde 100 zam uygulandı. Son zamdan sonra vatandaş ucuz ekmek alabilmek için araştırma içerisine girdi.

VATANDAŞ UCUZ EKMEK İÇİN KUYRUĞU GİRİYOR

Konya'da Şerafettin Cami'nin yayında yer alan Karatay Belediyesi Halk Ekmek Satış Noktasında 200 gram ekmek 5 liraya satılıyor. Piyasadan 2 lira daha ucuza satılan ekmeğe vatandaş yoğun talep gösteriyor. Ekmek satış noktasında bugün uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşın sadece ucuz değil aynı zamanda daha lezzetli olduğu için bu ekmeği satın aldığı söyleniyor.

MERHABAHABER/ÖZEL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (22)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri