Konya'da tramvayda yer verme tartışması! Öğrencinin üzerine yürüdü

Konya'da gerek otobüslerde gerekse tramvaylarda gün içinde 65 yaş üstü vatandaşlarla gençler arasında 'yer verme' tartışması yaşıyor.

Konya'da gerek otobüslerde gerekse tramvaylarda gün içinde 65 yaş üstü vatandaşlarla gençler arasında 'yer verme' tartışması yaşıyor. Gençler, okula gittikleri için yorgun olduklarını söylerken, 65 yaş üstü vatandaşların bir kısmı ise kendilerine yer vermeyen gençleri 'saygısız' görüyor.

Konya'da sabahın erken saatlerinde tramvayda 65 yaş üstü vatandaşla Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) okuyan bir öğrenci arasında 'oturma' tartışma yaşandı. Kunduracılar Tramvay Durağında tramvaya binen 65-70 yaşlarında bir vatandaş, ikili koltukta oturan üniversite öğrencisi gencin bulunduğu yöne doğru ilerleyerek, “Kalk da ben oturayım” dedi. Kulaklıkla müzik dinleyen genç, o esnada ne olduğunu anlayamadı. Kulaklığını çıkaran üniversite öğrencisi, vatandaşa “Efendim” yanıtını verdi. 65-70 yaşlarında olan vatandaş, “Kalk ben oturayım. Bak yaşlıyım” cevabını verdi. Bu konuşmalar esnasında aynı yaşlarda olan başka bir vatandaş ise “Bunlar yaşlı olmadığı için hiçbir şey bilmiyor” diyerek, konuya dahil oldu. Tramvayda üzerinde büyük baskı hisseden genç ise en sonunda “Amca, siz tramvayla yolculuk yapıyorsunuz biz de sabahın erken saatlerinde okula gidiyoruz” diyerek, tepki gösterdi.

GENÇLERİN TALEBİ: O SAATLERDE ULAŞIM ÜCRETLİ OLSUN

Konya'da toplu taşımada gün içinde buna benzer birçok olayın yaşandığı bilinirken, toplumun bir kesimi acele veya hastane işi olmadığı sürece okula gidiş dönüş saatlerinde 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımaya ücretli binmesi gerektiğini ileri sürüyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da 65 yaş üstüne toplu taşıma ücretsiz. Gençler, “Bazı amcaların gerçekten işi olmamasına rağmen sabahın erken saatlerinde yani yoğunluğun en fazla olduğu vakitlerde tramvaya binip, çarşıya gittiğine şahit oluyoruz. Çarşıda vakit geçirmelerinin ardından da ikindi vakti evlerine dönüyorlar. Biz de mağdur oluyoruz. Belirli saatlerde ulaşım ücretli olursa, yoğunluk azalabilir” diyor.

65 YAŞ ÜSTÜ GENÇLERİ 'SAYGISIZ' OLARAK GÖRÜYOR

65 yaş üstü vatandaşlar da gençlerde özellikle toplu taşımada yer vermedikleri için eskisi gibi saygı, hoşgörü kalmadığını iddia ediyor. Otobüs veya tramvaya binen 65 yaş üstü vatandaşlardan gençlere sinirlenenler kadar, sessiz kalanlar da oluyor. Gençlerin son dönemlerde hamile veya çocuklu annelere daha çok yer verdiği görülüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (54)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri