Konya’da Trafik’ten emniyete ziyaret

Facebook'ta 65 binin üzerinde üyesi bulunan Konya'da Trafik Grubu yöneticileri, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han’ı makamında ziyaret etti.

Facebook'ta 65 binin üzerinde üyesi bulunan Konya'da Trafik Grubu yöneticileri, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han’ı makamında ziyaret etti.

Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han, amaçlarının ceza yazmak değil, vatandaşları trafik konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Han, geçen yıla oranla yüzde 30 daha az ceza yazıldığını söyledi.

ARAÇ ARTIYOR, YOL AYNI KALIYOR

Konya’da her geçen gün araç sayısının arttığını ancak yolların aynı kaldığını belirten Kenan Han, “İlimizde 652 bin adet tescilli aracımız var. Bu tescilli araçlar otomobil, kamyonet, iş makinesı ve bütün motosikletlere kadar olan bir sayıdır. Bir önceki döneme göre yani 2015 ve 2014 yılında tescil araçların sayısı bir yılda 35 bin araç dâhil oldu. Bu 35 bin araç Konya trafiğine katıldı. Ama yollarımız aynı kalıyor. Yani orantısız bir durum var.  İşte biz de bu yüzden denetimlerimizi trafikte daha da arttırdık. Bunu yaparken önceliğimiz ceza değil önceliğimiz vatandaşı uyarmaktır” dedi.

MODİFİYELİ ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Kimi camlarını filmlemiş kimi egzoz sesini açtırmış… Konyalının artan şikayetleri üzerine İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han, "Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil günleri ve özellikle de geceleri bir araya gelerek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren modifiyeli araçların kullanıldığı yol bölümlerinde gerekli önlemler alınarak denetimler yapılacaktır. Bundan sonra modifiye araç kullanan sürücülerimizin tamamı kontrolden geçecek ve mevcut düzenleme ve müeyyidenin dışında TÜVTÜRK’ten de rapor alınıp bu raporla da ilgili sadece idari işlem değil adli işleme de tevessül edilecek. Bunlarla ilgili mücadele, kontroller ve denetimler yoğun bir şekilde devam edecektir. İnşallah önümüzdeki süreçte de Konyalılar trafikte de modifiye araçlardan kurtulmuş olacaklar ve daha güvenli, huzurlu bir şehir trafiği olur diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri