Konya’da toplulaştırma çalışmaları sürüyor

Türkiye genelinde tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü M. Akif Balta, Konya ilinde yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.


DSİ Genel Müdürü M. Akif Balta “Toplulaştırma çalışmaları açısından Konya ilinin yeri ayrıdır. Bilindiği üzere ülkemizde toplulaştırma çalışmaları 1961 yılında Konya ili Çumra ilçesine bağlı şu anda mahalle olan Karkın Köyünde başlanmıştır. Bölge Müdürlüğümüz görev sahasında yer alan uygulama alanlarından Konya 15. Kısım AT ve TİGH projesi kapsamında Konya İli, Karatay İlçesine bağlı Akörenkışla Esentepe, Katrancı ve Büyükburnak Mahalleleri ile Selçuklu İlçesine bağlı Kervan ve Kızalcakuyu Mahalleleri ile KOS 1.2.3 sulaması kapsamında bulunan Meram İlçesine bağlı, Çarıklar ve Kaşınhanı Mahallelerinden oluşan toplam 8 birimde toplamda 34 bin 808 hektar alanda arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmaktadır” dedi.

Proje ile Selçuklu ve Karatay İlçelerine bağlı mahallelerin yer teslim işlemleri tamamlandığını ve tescil çalışmalarının devam ettiğini anlatan Balta, “Toplam 620 kilometre tarla içi yol planlanmış olup 417 ham yol açılmıştır. Açılan yolların 292 kilometrelik kısmının stabilize çalışmaları tamamlanmıştır. Proje kapsamında 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 878 milyon TL’lik katkı sağlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri