Konya'da toplu ulaşımla ilgili şikayetler bitmiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsleri, arıza vermeye devam ediyor. Arızanın yanı sıra, araç yetersizliği de soğuk kış günlerinde vatandaşı mağdur ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsleri, arıza vermeye devam ediyor. Arızanın yanı sıra, araç yetersizliği de soğuk kış günlerinde vatandaşı mağdur ediyor. Merhaba Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ulaşım haberi ardından vatandaş tarafından şikayet üzerine şikayet yağdı 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin halk otobüsleri, arıza vermeye devam ediyor. Arızanın yanı sıra, araç yetersizliği de soğuk kış günlerinde vatandaşı mağdur ediyor. İddialara göre çok sayıda halk otobüsü, arızalı olduğu için kullanılamaz halde bekletiliyor. Araç sayısının yetersizliği, otobüslerin sürekli arızalanması özellikle sabah ve akşam saatlerinde vatandaşların uzun süre soğukta beklemesine sebebiyet veriyor. Pek çok otobüs hattında yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar duraklarda uzun süreler beklemek zorunda kalıyor. Konya halkı, bazı hatlarda araç ve sefer sayısının artırılmasını Büyükşehir Belediyesi'nden talep ediyor. Vatandaşlar taleplerini sosyal medya hesapları üzerinden Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları veya Başkan Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medya hesaplarına yazarak dile getiriyor. Pek çok Konyalı vatandaş otobüs seferlerinin ve araç sayısının artırılmasını istiyor. Bazı vatandaşların yaptığı paylaşımlarda sabah ve akşam saatlerinde otobüslerin dolu olduğu için kendilerini almadığı da yazıyor. Bazı vatandaşlar ise yeni hatların açılması gerektiğini dile getiriyor.
“ZAMAN ZAMAN ARIZALAR YAŞANIYOR”
Konya Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Büyükşehir tarafından “Belediyemize ait araçlarımızda her araçta olabileceği gibi zaman zaman arızalar yaşanabilmektedir” denildi. Yüzbinlerce kilometre yapan araçların arıza ve periyodik bakımlarının tesislerde en kısa sürede yapıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu arızalar ve bakımlar toplu ulaşımı sıkıntıya sokacak boyutta değildir ve hemen müdahale edilerek çözülmektedir. Kış aylarında da hava şartlarından dolayı bazı seferlerde gecikme yaşanabilmektedir. Bunları en aza indirmek için ekiplerimiz sürekli görev başındadır. Hemşehrilerimiz yoğun kullanımına göre değişebilen sefer saatleri ATUS üzerinden takip edebilirler.”
VATANDAŞTAN ŞİKAYET ÜSTÜNE ŞİKAYET GELİYOR!
Merhaba Gazetesi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ulaşım haberinden sonra vatandaş tarafından şikayet üstüne şikayet yağdı. Aynur Gülnaz isimli bir vatandaş, “Doğrudur sürekli arıza yapıyor. Daha Perşembe günü arıza yaptı, şöför yolcular için otobüs çağırmadı. Zafer’de indirip arkadaki otobüs binin dedi o otobüs hacıkaymak yazıyor biz medrese Erenköy binmemiz gerekiyor. Arkadaki otobüs şöyle ücretsiz bindirmesi gerekirken kart çektirdi yani şöför iki durak daha gidip kültür park da indirmek yerine bizi orda bırakıp gitti olan bize işimize geç kaldık” dedi. Real Konyalı isimli bir sosyal medya kullanıcısı şunlar dile getirdi: “Konya’da ulaşım başlı başına sıkıntı. Otobüsler 5 para etmez dolmuşu bi garip bi tramvay var ise yarayan otobüs ve sefer sayısı artırılmalı. Aynı güzergahtan 4 tane numara geçiyor, bir alt caddeden hiçbir numara geçmiyor. Notum 10 üzerinden 0. Buhara Edipoğlu ve Hat caddesi sadece 55 var o da sefer sayısı az, saatler çok aralı.” Betül Has isimli bir vatandaş, “36(Tatlıcak) mahallesine yeni araç gerekiyor hem 1 saate geldiği yetmiyormuş gibi çok kalabalık oluyor. Tüm otobüsü öğrenciler kaplıyor diğer vatandaşlarda olunca baya kalabalık oluyor bu yüzden yeni araçlara ihtiyaç duyuyoruz bilgilerinize arz ederiz.”
Yaşar İncekaya adlı bir vatandaş da “44 nolu Bosna otobüsü full çakılı, otobüsler durmuyor bile. Metrekarede 10 kişi duruyor tam bir Hindistan tarzı yolculuk yapılıyor” diye konuştu. Durmuş Ali isimli bir vatandaş ise şunları dile getirdi: “Dün akşam 17-30-23 numaralı otobüs tuşa bastığımız halde durmadı ve ben mağdur oldum şu anda da hastayım.” Özgür Kalender de “Toplu ulaşımda çok yetersiz kalıyor dolmuşların gittiği güzergahlar daha fazla. Belediyemiz bu konuda gereken özeni göstermeli. Vatandaşı madur etmemeli. Ayrıca ralli yapar gibi araç kullanan otobüs şoförlerine de gereken önlemi alması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Burak Gökhan adlı bir vatandaş da “Aynen otobüsler çok sık arıza yapıyor müdürler bakım yaptırmıyor herhalde” dedi. Nuray Özdemir, “124-125 Hadimi Anadolu lisesine giden otobüsler çok arızalanıyor. Çocuklar okula geç kalıyor, yok yazılıyor. Bıktık defalarca şikayet etsek ee ilgilenen yok. Bu çocukların yarım gün yok yazılmasının ceremesini kim çekecek?” şeklinde konuştu. Muhammet Atabey, “Evet 2 gün önce Tatlıcak seferini yapan otobüs vatan sanayide arızalandı 20 gün öncede arızalanmıştı” derken, Hasan Koçak da “Özellikle Loras Hadimi Anadolu Lisesi otobüsleri sürekli arızalı. Çoğu öğrenci sırf bu otobüs arızalarından dolayı okula gelmedi diye yok yazılıyorlar. Defalarca Büyükşehir Belediyesine bildirmemize rağmen ne yazık ki hiçbir olumlu sonuç alamadık. Acilen çözüm istiyoruz” dedi. Selçuk Erdem isimli vatandaş, şöyle konuştu: “Sabah 44 numaralı otobüsü o soğukta 1 saat bekledim 5 otobüs geçti hiçbiri almadı.” Kemal Saklı, “Çarıklar otobüsü her zaman arızalanıp yolda kalıyor. Öğretmen, öğrenci ve mahalle halkı her zaman mağdur oluyor” ifadelerini kullandı. Hakan Bozkurt, “Çomaklı otobüsleri de arıza veriyor.  Buralara en kötülerini veriyor, ulaşım dairesi bir de Çomaklı’nın ulaşım sorunu var. Yetkililere duyurulur,  bu sorun Çomaklı’nın kaderi olamaz” şeklinde konuştu. Mehmet Huylu da “Sabah tam 50 dakika otobüs bekledim. Dolmuşlar da dolu olunca almıyor. 28 taşra dede akşam yine bozuldu. Nerede hurda var Alakova’da” dedi.
EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (46)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri